| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Alpha Bank : Στο τελικό στάδιο οι επαφές με επενδυτές για το Galaxy

 

Παρασκευή, 31/07/2020

 

   Share

 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Βασίλης Ψάλτης, πολύ σύντομα θα λάβει η Alpha Bank δεσμευτικές προσφορές για την τιτλοποίηση κόκκινων δανείων ύψους 10,6 δισ. ευρώ και τη διάθεση έως και του 100% της εταιρείας διαχείρισης επισφαλών απαιτήσεων Cepal Hellas (Project Galaxy). Ειδικότερα και όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Βασίλης Ψάλτης, κατά την ομιλία του στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων το πρωί της Παρασκευής, οι συζητήσεις με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, μετά την ολοκλήρωση της περιόδου υποβολής των μη δεσμευτικών προσφορών, είναι σε προχωρημένο στάδιο.

 

 

Χαρακτήρισε δε ισχυρό το ενδιαφέρον από την επενδυτική κοινότητα για το «κόκκινο» χαρτοφυλάκιο της τράπεζας, καθώς εκτός από τις επαφές για το Project Galaxy, που αποτελεί τη μεγαλύτερη τιτλοποίηση στην Ευρώπη εφέτος, η Alpha Bank ολοκλήρωσε πρόσφατα με ευνοϊκούς όρους την διάθεση του πακέτου δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων ύψους 1,1 δισ. ευρώ. Ο κ. Ψάλτης εκτίμησε ότι αρκετά σύντομα θα υπάρξουν δεσμευτικές προσφορές για το Galaxy και θα μπούμε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, μέσω της οποίας η τράπεζα θα πετύχει σημαντική αποκλιμάκωση των δεικτών καθυστερήσεων.

 

Πρόγραμμα stock option

 

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank ανακοίνωσε τη θεσμοθέτηση ενός προγράμματος stock option για την επιβράβευση της αποδοτικότητας των στελεχών του ομίλου, αλλά και τον επαναπροδιορισμό του λειτουργικού μοντέλου και των στόχων σε όλες τις χώρες που η τράπεζα έχει παρουσία.

 

Τέλος, αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία υπογράμμισε τη σημασία που έχουν τα κυβερνητικά πακέτα στήριξης για την επιστροφή στην ανάπτυξη, τα οποία ανέρχονται όπως είπε στο 14% του περυσινού ΑΕΠ.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....