| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Big Brother σε ακίνητα και περιουσίες - Πώς θα λειτουργεί

 

Παρασκευή, 08/01/2021

 

   Share

 

Σε ισχύ τίθεται εντός του έτους το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, στο οποίο θα καταγράφονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων φορολογούμενων, με βάση το σχεδιασμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

 

 

Επί της ουσίας,  το e-Περιουσιολόγιο θα λειτουργήσει ως ο «Μεγάλος Αδελφός» για την Εφορία αναφορικά με τα περιουσιακά στοιχεία όλων των φυσικών προσώπων.

 

Όπως αναφέρει η Ημερησία, οποιαδήποτε μεταβολή θα διασταυρώνεται με στοιχεία της εφαρμογής και άλλα στοιχεία, βοηθώντας έτσι τις αρμόδιες υπηρεσίες να προσδιορίζουν το πραγματικό φορολογητέο εισόδημα κάθε φορολογούμενου με βάση τα έσοδα και τα έξοδά του, τα περιουσιακά του στοιχεία (κινητά και ακίνητα) και τις καταθέσεις του στις τράπεζες. 

 

Η βάση δεδομένων θα περιλαμβάνει:

 

Κατοικίες

οικόπεδα

αγροτεμάχια

αποθήκες

αυτοκίνητα και λοιπά οχήματα

σκάφη θαλάσσης και αεροσκάφη

καταθέσεις σε τράπεζες

πλάκες χρυσού

μετοχές

ομόλογα

έντοκα γραμμάτια

συμμετοχές σε πάσης μορφής επιχειρήσεις

εταιρικά μερίδια ή και μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων.

 

Οι αδικαιολόγητες ή ύποπτες αποκλίσεις που θα παρατηρούνατι θα έχουν ως συνέπεια στοχευμένους ελέγχους από τις αρχές και επακόλουθο καταλογισμό φόρων.

 

Σημειώνεται ότι το e-Περιουσιολόγιο θα είναι συμβατό με όλα τα υπόλοιπα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ και άλλων φορέων του Δημοσίου, εξασφαλίζοντας δυνατότητα άμεσων διασταυρώσεων.

 

Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται η διασύνδεσή του με το πληροφοριακό σύστημα της ΕΧΑΕ, το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, το Κτηματολόγιο για λήψη πληροφοριών ιδιοκτησίας, το TAXIS και το ELENXIS, ώστε να απεικονίζονται οι οφειλέτες υπό καθεστώς αφερεγγυότητας, για περαιτέρω αυτοματοποίηση διαδικασιών είσπραξης.


Αξίζει να σημειωθεί τέλος, ότι σε περίπτωση μη δήλωσης πραγματικών στοιχείων, προβλέπεται 
κατάσχεση αυτών των στοιχείων υπέρ του Δημοσίου.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....