| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Bill Gates για κορωνοϊό: Αυτή θα είναι η πανδημία του αιώνα

 

Σάββατο, 29/02/2020

 

   Share

 

Εξαιρετικά ανήσυχος, συστήνοντας στις κυβερνήσεις και τον ιδιωτικό τομέα να κάνουνε επένδυση δισεκατομμυρίων για να αντιμετωπίσουν αυτό που ο δισεκατομμυριούχος και ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, φοβάται ότι μπορεί να εξελιχθεί σε «πανδημία του αιώνα»: τον κορωνοϊό Covid 19.

 

 

Ειδικότερα, σε άρθρο του υπό τον τίτλο “How to respond to COVID-19” ο Gates περιγράφει τις σκέψεις του για το πώς θα πρέπει να προετοιμαστεί ο κόσμος όχι μόνο για να σταματήσει τον κορωνοϊό, αλλά και μελλοντικές απειλές από επιδημίες.
 

όπως αναφέρει τον Covid 19 ως «πανδημία» παρά το γεγονός ότι ο ΠΟΥ έχει αποφύγει μέχρι τώρα να υιοθετήσει τον όρο αυτό.

 

Μεταξύ των συστάσεων που απευθύνει ο Gates για την επιβράδυνση της διάδοσης του ιού είναι οι εξής:

 

– Οι πλούσιες χώρες θα πρέπει να παρέχουν εκπαιδευμένους εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στις χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα στην Αφρική και τη Νότια Ασία για να παρακολουθήσουν την εξάπλωση και την παράδοση εμβολίων του ιού.

 

-Η δημιουργία μιας διεθνούς βάσης δεδομένων όπου οι χώρες μπορούν να μοιράζονται πληροφορίες.

 

– Η ανάπτυξη ενός συστήματος που θα ελέγχει τα μείγματα που έχουν ήδη δοκιμαστεί ως προς την ασφάλεια για χρήση σε εμβόλιο.

 

– Η δυνατότητα παρασκευής εμβολίων σε μόλις λίγες εβδομάδες μέσω κοινών δράσεων των κυβερνήσεων και ιδιωτών δωρητών.

 

Υπενθυμίζεται ότι το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates ανακοίνωσε στις 5 Φεβρουαρίου πως θα δωρίσει 100 εκατομμύρια δολάρια για να βρεθούν θεραπείες και εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Τα κεφάλαια αυτά θα κατευθυνθούν στην έρευνα για εμβόλια και θεραπείες, καθώς και ως βοήθεια σε αναπτυσσόμενες χώρες.

 

Το 2017 σε μια προφητική προειδοποίηση είχε πει ότι τα επόμενα 10-15 χρόνια θα ενσκήψει μια πανδημία που θα σκοτώσει έως και 30 εκατ. ανθρώπους

 

Μέχρι τη στιγμή που ο Gates δημοσίευσε το άρθρο του (χθες Παρασκευή) πάνω από 88.000 άτομα είχαν προσβληθεί από κορωνοϊό και πάνω από 2.800 είχαν πεθάνει.

 

Ο ΠΟΥ από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι είναι σε φάση ανάπτυξης 20 διαφορετικά εμβόλια και τις επόμενες εβδομάδες αναμένονται τα π[ρώτα αποτελέσματα.

 

Ο Gates έχει προβλέψει ότι μεγάλης κλίμακας δοκιμές εμβολίων μπορούν να αρχίσουν το νωρίτερο τον Ιούνιο. Στο μεταξύ, έχουν ήδη εξαϋλωθεί 5 δισ. δολάρια από τις διεθνείς αγορές καθώς επικρατεί πανικός μεταξύ των επενδυτών.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....