Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

29/01/19

Bloomberg: Η αύξηση των μισθών θα μπορούσε να προκαλέσει την αντίδραση των δανειστών

 

Όπως σχολιάζει το Bloomberg, ο Αλέξης Τσίπρας στρέφει την προσοχή του σε εγχώρια ζητήματα, μετά τη «διπλωματική νίκη» του, με την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Το Bloomberg σχολιάζει και την έξοδο στις αγορές, αναφέροντας πως ο πρωθυπουργός ελπίζει να δημιουργήσει ένα αφήγημα «success story», καθώς προετοιμάζεται για τις εκλογές.

 

 

Και αυτός ήταν ο λόγος που δοκίμασε το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη «νεοαποκτηθείσα οικονομική ανεξαρτησία της χώρας». Σύμφωνα πάντα με τα όσα σχολιάζει το Bloomberg, ο Αλέξης Τσίπρας «ρισκάρει να προκαλέσει την οργή των δανειστών» με την ανακοίνωση της αύξησης του κατώτατου μισθού. «Η Κομισιόν και το ΔΝΤ θεωρούν τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του κατώτατου μισθού, ως ένα από τα βασικά επιτεύγματα των μνημονιακών προγραμμάτων», επισημαίνει το δημοσίευμα. Αυτό άλλωστε φάνηκε και από την πρώτη αντίδραση της Κομισιόν, διά στόματος Γίρκι Κατάινεν. Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όταν ρωτήθηκε για τις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, είπε ότι η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να το κάνει αυτό, ωστόσο η συμβουλή της Κομισιόν σε όλες τις χώρες είναι οι αυξήσεις να συνδέονται με την παραγωγικότητα. Σε διαφορετική περίπτωση, τόνισε, δεν είναι βιώσιμη η αύξηση των μισθών. Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι νέες θέσεις εργασίας και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, συμπλήρωσε. Τέλος, ο Γίρκι Κατάινεν ζήτησε την πλήρη και ταχεία εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν ξεκινήσει, ενώ υπογράμμισε ότι αν υπάρξουν πισωγυρίσματα, υποσκάπτεται η εμπιστοσύνη.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....