| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Bloomberg: Κλειδί η Ελλάδα στα αμερικανικά σχέδια στην Αν. Μεσόγειο

 

Παρασκευή, 28/02/2020

 

   Share

 

Στην ενίσχυση των δεσμών Ελλάδας - ΗΠΑ αναφέρεται σε εκτενές άρθρο του το Bloomberg, σχολιάζοντας πως η χώρα μας εξελίσσεται σε παράγοντα- κλειδί για τα αμερικανικά σχέδια στην Ανατολική Μεσόγειο και την προσπάθεια της Ουάσιγκτον να περιορίσει την επιρροή Κίνας και Ρωσίας στην εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή.

 

 

«Για τους Έλληνες οι ΗΠΑ είναι η μόνη χώρα, που μπορεί να αποκρούσε τον επεκτακτισμό της Τουρκίας, η οποία την περασμένη εβδομάδα ζήτησε στρατιωτική βοήθεια από την Ουάσιγκτον καθώς βρίσκεται στη δίνη του πολέμου στη Συρία, όπου μάχεται έναντι των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία δυνάμεων. Η Τουρκία, η οποία είναι επίσης μέλος του ΝΑΤΟ, ζήτησε συνάντηση με τους συμμάχους της στις Βρυξέλλες, μετά τον αεροπορικό μομβαρδισμό στον οποίο σκοτώθηκαν 33 Τούρκοι στρατιώτες» αναφέρει το Bloomberg.

 

Την ίδια ώρα ωστόσο η κυβέρνηση Τραμπ στρέφεται στον «παλαιό εχθρό» της Τουρκίας, την Ελλάδα, χάρη και στην αμυντική συμφωνία των δύο χωρών, προσθέτει το ειδησεογραφικό δίκτυο. «Η ενισχυμένη συνεργασία με την Ελλάδα συνιστά στροφή πολιτικής που έχει ως στόχο να εμποδίσει τη Ρωσία και την Κίνα από το να επεκταθούν σε χώρες, με τις οποίες οι ΗΠΑ έχουν μακρούς στρατιωτικούς και οικονομικούς δεσμούς» σημειώνει το Bloomberg και προσθέτει πως «η Ελλάδα είναι επίσης ένα σχετικά φιλοαμερικανικό κράτος στην Ευρώπη, όπου πολλοί ηγέτες αντιστέκονται στα απαιτήσεις των ΗΠΑ να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες τους». 

 

Το άρθρο θυμίζει ότι μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ΗΠΑ και Βρετανία παρενέβησαν στην Ελλάδα για να αποτρέψουν την ένταξή της στο κομμουνιστικό μπλοκ. Σημειώνει επίσης ότι την τελευταία δεκαετία η Ελλάδα είχε να δώσει μάχη κατά μίας μεγάλης οικονομικής κρίσης, κατά την οποία η κινεζική Cosco έκανε αισθητή την παρουσία της στο μεγαλύτερο λιμάνι της. 

 

Για την κυβέρνηση Τραμπ η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που βάζει το χέρι στην τσέπη για αμυντικές δαπάνες, σημειώνει το Bloomberg, ενώ αναφέρει πως η Ελλάδα από την άλλη θέλει την αμερικανική στήριξη, καθώς ανησυχεί για την εντεινόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα βλέπει ότι ενώ Τουρκία και Ρωσία είναι σε αντίπαλα στρατόπεδα στη Λιβύη και τη Συρία, ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Βλάντιμιρ Πούτιν έχουν αναπτύξει στενή σχέση, η οποία επηρεάζει τις εξελίξεις στην περιοχή. 

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....