| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Bloomberg: Οι επενδυτές βλέπουν όλο και περισσότερο την Ελλάδα ως ασφαλές μέρος για να τοποθετήσουν τα χρήματά τους

 

Παρασκευή, 08/11/2019

 

   Share

 

Τα ελληνικά ομόλογα αναφοράς γίνονται όλα και πιο ισχυρά και αυτό φαίνεται περισσότερο στη διαφορά της απόδοσής τους σε σχέση με αυτή των αντίστοιχων ιταλικών τίτλων, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

 

 

Όπως σημειώνει, η διαφορά αυτή είναι η μικρότερη εδώ και περισσότερο από δέκα χρόνια, δείχνοντας ότι οι επενδυτές βλέπουν την Ελλάδα όλο και περισσότερο ως ασφαλές μέρος για να τοποθετήσουν τα χρήματά τους, παρά την έλλειψη επενδυτικής διαβάθμισης της χώρας.

 

«Η εμπιστοσύνη αυξάνεται μετά την εκλογή μίας πιο φιλικής στην αγορά κυβέρνησης τον Ιούλιο», σημειώνει το Bloomberg.


Υπενθυμίζεται ότι το spread των ελληνικών ομολόγων έναντι των ιταλικών, η διαφορά δηλαδή των αποδόσεών τους, «γύρισε» χθες σε αρνητικά επίπεδα για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2008, αποτελώντας άλλο ένα «ορόσημο» στον δρόμο της επιστροφής στην κανονικότητα που σημειώνει η ελληνική οικονομία το τελευταίο διάστημα. 

 

Πιο αναλυτικά, η απόδοση του ελληνικού 5ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε χθες στο 0,417% ενώ αυτή των αντίστοιχων ιταλικών στο 0,442%, με το μεταξύ τους spread να φτάνει τις -3 μονάδες βάσης, κάτι που έχει να συμβεί εδώ και πάνω από μία δεκαετία, πριν από το ξέσπασμα της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη και πολύ πριν η ΕΚΤ ξεκινήσει τον πρώτο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης, το γνωστό QE, στις αρχές του 2015.

 

Στα αρνητικά, έστω και οριακά, «γύρισε» και το spread των 10ετών τίτλων, το οποίο ενδοσυνεδριακά έφτασε τις -2,4 μονάδες βάσης, ενώ στο κλείσιμο διαμορφώθηκε στις 0,1 μ.β., με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 1,215% και του ιταλικού στο 1,216%. Αυτό έχει να συμβεί επίσης εδώ και πάνω από μία δεκαετία και συγκεκριμένα από τα μέσα του Ιανουαρίου του 2008.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
 
   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....