Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

29/01/19

Bloomberg: Τι θα κάνει η Ελλάδα τα χρήματα της έκδοσης ομολόγου

 

Tο Bloomerg σε άρθρο του αναφέρει πως «η Ελλάδα σχεδιάζει να ανοίξει τα βιβλία την Τρίτη με προσφορά πενταετών ομολόγων που θα κυμανθεί περίπου στα δύο δισ. ευρώ, σύμφωνα με δύο άτομα που έχουν γνώση του θέματος και ζήτησαν να μην κατονομαστούν καθώς δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι λεπτομέρειες» κι ότι με την κίνηση αυτή η Ελλάδα θα είναι η τελευταία χώρα της περιφέρειας της ευρωζώνης που θα βγει αυτό το μήνα στις αγορές.

 

 

«Έχει νόημα με δεδομένη τη μείωση της ρευστότητας στις αγορές. Είναι και μια ευκαιρία για οτν Τσίπρα να δείξει ότι επαναφέρει την Ελλάδα σ’ έναν βαθμό οικονομικής κανονικότητας ενόψει των εκλογών», δήλωσε στο πρακτορείο ο Νίκολας Γουόλ της Merian Global Investors UK Ltd.

 

Tο ποσά που θα αντληθούν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση κατόχων ομολόγων ή την επαναγορά δανείων από το ΔΝΤ ή ακόμη και ως εγγύηση για τη δημιουργία ενός οχήματος ειδικού σκοπού που θα βοηθήσει στη μείωση των κόκκινων δανείων των τραπεζών, αναφέρει το Bloomberg.

 

Επισημαίνει δε ότι η έξοδος στις αγορές ετοιμάζεται να γίνει αφού ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στην Αθήνα κλιμακίων των πιστωτών, που υπογράμμισαν την ανάγκη υλοποίησης των συμφωνηθεισών στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης μεταρρυθμίσεων και επειγόντων μέτρων για τη μείωση των κόκκινων δανείων των τραπεζών.

 

«Ο Τσίπρας κινδυνεύει να προκαλέσει την οργή των πιστωτών μετά την ανακοίνωση τη Δευτέρα ότι η κυβέρνηση θα αυξήσει αρχής γενομένης από τον Φεβρουάριο τον κατώτατο μισθό κατά 11% στα 650 ευρώ το μήνα. Η Κομισιόν και το ΔΝΤ θεωρούσαν τη μεταρρύθμιση στα εργασιακά, περιλαμβανομένης μιας μείωσης του κατώτατου μισθού, ως έναν από τα βασικά επιτεύγματα των προγραμμάτων διάσωσης της χώρας», σχολιάζει το πρακτορείο.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....