Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07:35 - 25/01/19

Brexit: Το DUP δέχθηκε να υποστηρίξει, με έναν όρο, το «Σχέδιο Β» της Τ. Μέι

 

Το μικρό βορειοϊρλανδικό Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (Democratic Unionist Party, DUP), το οποίο στηρίζει την κυβέρνηση των Συντηρητικών υπό την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων, συμφώνησε κατ' ιδίαν να υποστηρίξει τη συμφωνία για το Brexit την επόμενη εβδομάδα, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα συμπεριλαμβάνει καθαρή ημερομηνία λήξης του λεγόμενου backstop, του μηχανισμού ασφαλείας ο οποίος κατ' ουσία θα διατηρήσει τη Βόρεια Ιρλανδία στην ενιαία αγορά της ΕΕ εάν δεν κλειστεί συμφωνία για το εμπόριο και τα τελωνεία μέχρι το 2021, αποκάλυψε την Πέμπτη η εφημερίδα The Sun στην ηλεκτρονική της έκδοση.

 

 

   Η Βουλή των Κοινοτήτων αναμένεται να ψηφίσει την Τρίτη για τα εναλλακτικά σχέδια για το BREXIT μετά την πρόσφατη απόρριψη με συντριπτική πλειοψηφία της συμφωνίας που διαπραγματεύθηκε η Μέι με τις Βρυξέλλες. Η εξέλιξη ώθησε την ΕΕ να εντείνει τις προετοιμασίες της για το σενάριο της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου χωρίς συμφωνία σε κάτι περισσότερο από δύο μήνες, την 29η Μαρτίου 2019.

 

   Εάν το λεγόμενο backstop τεθεί σε εφαρμογή, θα σημάνει πως η Βόρεια Ιρλανδία θα έχει ειδικό καθεστώς, κάτι που το υπερσυντηρητικό DUP χαρακτηρίζει απαράδεκτο. Γενικότερα, οι οπαδοί της «καθαρής» αποχώρησης του ΗΒ από την ΕΕ ερίζουν πως πρόκειται για μια «παγίδα» με σκοπό η χώρα να μείνει επ' αόριστον στην τελωνειακή ένωση, παρά το Μπρέξιτ.

 

   Εξάλλου επίσης χθες Πέμπτη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να επικυρώσει τη συμφωνία για το Μπρέξιτ εάν δεν συμπεριλαμβάνει τον μηχανισμό ασφαλείας αυτόν, που έχει σκοπό να αποτρέψει τον κίνδυνο «σκληρών» συνόρων και διπλών τελωνειακών ελέγχων, καθώς και ότι «δεν μπορεί να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση» της συμφωνίας αποχώρησης, αντηχώντας τη θέση των 27.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....