Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07:22 - 09/10/18

DBRS: Παραμένει η ανησυχία για το ελληνικό χρέος

 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι αναλυτές της DBRS, εάν η Ελλάδα αδυνατήσει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για τα πρωτογενή πλεονάσματα, οι πιστωτές της ενδέχεται να είναι λιγότερο πρόθυμοι να «σκεφτούν» πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους, με την  DBRS να τονίζει ότι παραμένει ανήσυχος πως το ελληνικό χρέος θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή εντάσεων μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών.

 

 

Σε ανάλυσή του για τις κατηγορίες κινδύνου στην Ευρωζώνη, η DBRS τοποθετεί την Ελλάδα στην κατηγορία «μεσαίου» κινδύνου, τη στιγμή που όλες οι υπόλοιπες χώρες της ζώνης του ευρώ βρίσκονται στην κατηγορία «χαμηλού» ρίσκου.

 

Όπως εξηγεί ο οίκος, εάν η Ελλάδα εμφάνιζε μια σταθερά ασθενική ανάπτυξη, μελλοντικές κυβερνήσεις θα μπορούσαν να καταλήξουν στο συμπέρασμα πως η χώρα έχει εξαντλήσει όλες τις επιλογές της, καθώς και ότι το κόστος παραμονής στην Ευρωζώνη είναι υπερβολικά υψηλό.

 

Κατά συνέπεια, ο οίκος τοποθετεί την Ελλάδα στη μεσαία κατηγορία κινδύνου, τονίζοντας προς, προς το παρόν, καμία χώρα δεν περιλαμβάνεται στην κατηγορία υψηλού κινδύνου.

 

Στα τέλη Ιουνίου, ο καναδικός οίκος είχε αναβαθμίσει κατά μία βαθμίδα την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας.

 

Συγκεκριμένα, είχε αναθεωρήσει σε Β (υψηλό) -από Β προηγουμένως- τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Ελλάδας σε ξένο και εγχώριο νόμισμα.

 

Παράλληλα, είχε διατηρήσει τις προοπτικές στην κατηγορία «θετικές».

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....