| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Dan Schulman (PayPal): Τα ψηφιακά νομίσματα θα κάνουν την οικονομία πιο ανοιχτή σε όλους

 

Τετάρτη, 00:01 - 07/04/2021

 

   Share

 

του Dan Schulman*

 

Το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα πρέπει να αναβαθμιστεί. Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στον πλανήτη, το σύστημα είναι ακριβό και καθόλου πρακτικό. Κάποιες φορές, η διεκπεραίωση των συναλλαγών για τις επιχειρήσεις απαιτεί πολλές μέρες ενώ τα τέλη πρόσβασης και χρήσης των χρημάτων από τον φτωχό πληθυσμό είναι εξωφρενικά.

 

 

Εν μέσω της πανδημίας, η ανάπτυξη της χρήσης τεχνολογιών ψηφιακών πληρωμών επιταχύνθηκαν, καθώς τα lockdown ανάγκασαν τα άτομα και τις εταιρείες παγκοσμίως να υιοθετήσουν ένα digital-first περιβάλλον για το εμπόριο.

 

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ο κλάδος των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών έχει μια ευκαιρία να αναδιαμορφώσει την αρχιτεκτονική για να καταστήσει τις πληρωμές διαθέσιμες σε περισσότερους ανθρώπους και να επιτρέψει συναλλαγές που να είναι άμεσες, αποτελεσματικές, χαμηλού κόστους και, πάνω απ’ όλα, ασφαλείς.

 

Αν και βρισκόμαστε ακόμα στις πρώτες μέρες της μετάβασης από το ρευστό σε πιο ψηφιακές μορφές χρήματος, τώρα είναι η ώρα για να εκσυγχρονίσουμε και να αναβαθμίσουμε την υποκείμενη τεχνολογική υποδομή του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

 

Η ευρεία υιοθέτηση των ψηφιακών νομισμάτων θα οδηγήσει στη διεύρυνση της προσβασιμότητας, ιδιαίτερα για εκείνες τις ομάδες που υπο-εκπροσωπούνται και έχουν χαμηλότερα εισοδήματα. Η ανάγκη για την πρόσβαση αυτή κατέστη εμφανής στις πληρωμές των βοηθημάτων της αμερικανικής κυβέρνησης για την πανδημία, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις καθυστέρησαν ή δεν δόθηκαν ποτέ σε εκατομμύρια Αμερικανών δίχως πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα.

 

Τα ψηφιακά πορτοφόλια και τα ψηφιακά νομίσματα μπορούν να καλύψουν αυτό το κρίσιμο χάσμα, εξασφαλίζοντας ότι οι άνθρωποι μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στα χρήματα που χρειάζονται, στη στιγμή.

Τα κρυπτονομίσματα, ιστορικά, έχουν χρησιμοποιηθεί ως επενδυτικά στοιχεία και η υιοθέτησή τους ως μηχανισμός πληρωμών είναι αργή. Κάνοντας τα ψηφιακά νομίσματα πιο χρήσιμα και πιο κατανοητά θα συμβάλλει στην προαγωγή της χρήσης ψηφιακών πληρωμών. Τα οφέλη είναι τεράστια, ιδιαίτερα για τις εταιρείες και τους καταναλωτές. Πρόκειται για μια ευκαιρία εμπλοκής σε φτηνότερες, ασφαλέστερες και αποτελεσματικότερες συναλλαγές, καλύπτοντας παράλληλα την ευρεία καταναλωτική ζήτηση για την επέκταση των διαθέσιμων επιλογών πληρωμών.

 

Αυτή η νέα ψηφιακή εποχή απαιτεί μια εποικοδομητική σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα. Θα απαιτήσει μια εμπλοκή και μια συμβολή που δεν μπορεί να προκύψει μόνο από την κυβέρνηση ή μόνο από τους ιδιώτες. Καθώς τα δίκτυα καρτών, οι τράπεζες, οι εταιρείες τεχνολογίας και άλλοι παίκτες στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στρέφονται στην υπόσχεση των ψηφιακών νομισμάτων, η καινοτομία πρέπει να επιτευχθεί σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις και πάντα εντός των εθνικών και παγκόσμιων ρυθμιστικών πλαισίων.

 

* Ο Dan Schulman είναι πρόεδρος και CEO της PayPal.

 

ΠΗΓΗ: Fortune

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....