| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Deutsche Bank: Το Bitcoin είναι πολύ σημαντικό, δεν γίνεται να αγνοηθεί

 

Παρασκευή, 19/03/2021

 

   Share

 

Πολύ σημαντικό χαρακτηρίζει το Bitcoin η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank σε πρόσφατη ανάλυσή της. Μάλιστα, όπως επισημαίνει, είναι τέτοια η αξία του που δεν είναι δυνατό να αγνοηθεί από το σύνολο της επενδυτικής κοινότητας.

 

 

Με κεφαλαιοποίηση που ξεπερνά το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια και με ανοδική προοπτική, τόσο οι κυβερνήσεις όσο και οι κεντρικές τράπεζες, πλέον, έχουν αντιληφθεί ότι το κρυπτονόμισμα έχει έρθει για να μείνει, υποστηρίζει η Deutsche Bank.

 

Ως εκ τούτου, μέχρι το τέλος του 2021 τα κράτη αναμένεται να θεσπίσουν ρυθμιστικό πλαίσιο για την εν λόγω αγορά – παρότι οι συναλλαγές και η εμπορευσιμότητα δεν έχουν ακόμη εξελιχθεί. Το πιο ουσιαστικό συγκριτικό πλεονέκτημα του Bitcoin έναντι της αγοράς συναλλάγματος αλλά και του χρυσού είναι η προσφορά. Η σπάνη του αποτελεί λόγο για να εξελιχθεί σε μια ιδιαίτερη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.

 

Θα γίνουν τα κρυπτονομίσματα συναλλακτικό μέσο; – To παράδειγμα της Deutsche Bank

 

Ο αγώνας να εξελιχθούν τα κρυπτονομίσματα σε μέσο διενέργειας πληρωμών είναι έντονος. Το Bitcoin παραμένει ένα μη ρευστό περιουσιακό στοιχείο που χρησιμοποιείται σπάνια ως μέσο πληρωμής, υποστηρίζει η γερμανική τράπεζα. Η στρατηγική της Facebook για το Libra (μετονομάστηκε Diem) βασίζεται σε μια διαφορετική προσέγγιση, που επικεντρώνεται στην υιοθέτησή του από τους καταναλωτές και στην πραγματική χρήση χρημάτων. Η στρατηγική ΤΗς Facebook (αναθεωρήθηκε πέρυσι από την αρχική του έκδοση 2019) έχει αλλάξει. Η εταιρεία δίνει πλέον περισσότερη έμφαση στη μείωση του κόστους των συναλλαγών, αντί να ανταγωνίζεται τις κυβερνήσεις ή να προσπαθεί να δημιουργήσει ένα παράλληλο μέσο πληρωμής.

 

Το Facebook, με σχεδόν 2,8 δισεκατομμύρια χρήστες (το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού), έχει πλέον τη δυνατότητα να ανταγωνιστεί τις παραδοσιακές διαδικτυακές πλατφόρμες πληρωμών και να προωθήσει τα ψηφιακά νομίσματα στο mainstream κοινό, λέει η Deutsche Bank.

 

Είναι σημαντικό ότι μικρές αλλαγές στην άποψη των επενδυτών σχετικά με το Bitcoin μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην τιμή του, ειδικά επειδή κυκλοφορούν σχετικά λίγα Bitcoin. Έτσι, εάν πολλά συνταξιοδοτικά ταμεία ή μεγάλοι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων αποφασίσουν να διαθέσουν «χώρο» στα χαρτοφυλάκιά τους, αυτό μπορεί να έχει πολύ μεγάλο αντίκτυπο στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

 

Το τοπίο εξακολουθεί να είναι αβέβαιο. Οι κεντρικοί τραπεζίτες αρχίζουν να εξετάζουν τη συγκεκριμένη αγορά. Μεταξύ των κεντρικών τραπεζών, το 86% ερευνά και αναπτύσσει ψηφιακά νομίσματα. Οι Μπαχάμες έχουν θέσει σε κυκλοφορία ήδη εθνικό ψηφιακό νόμισμα από τον περασμένο Οκτώβριο και τόσο η Σουηδία όσο και η Κίνα έχουν ξεκινήσει πιλοτικά προγράμματα από τις αρχές του 2020.

 

Ωστόσο, μακροπρόθεσμα, οι κεντρικές τράπεζες είναι απίθανο να εγκαταλείψουν τα μονοπώλιά τους. Και όσο υπάρχουν κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες που διατηρούν την εξουσία να ρυθμίζουν την αγορά χρήματος, δεν θα υπάρξει παρά ελάχιστο περιθώριο για το Bitcoin, ως μέσο πληρωμής, ώστε να αντικαταστήσει τα παραδοσιακά νομίσματα, καταλήγει η Deutsche Bank.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....