Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

05/01/19

"Dexit" θέλει η "Εναλλακτική για τη Γερμανία"

 

Η εφημερίδα Die Welt εστιάζει στο πρόγραμμα του ακροδεξιού κόμματος "Εναλλακτική για τη Γερμανία" (AfD) ενόψει ευρωεκλογών, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα στην πόλη Ρίζα της Σαξονίας, στη διάρκεια τακτικού συνεδρίου.

 

 

Μεταξύ άλλων το πρόγραμμα προβλέπει την αποχώρηση της Γερμανίας από την ΕΕ (το αποκαλούμενο Dexit) ή τη διάλυση της Ένωσης και την ίδρυση μίας νέας ευρωπαϊκής οικονομικής κοινότητας συμφερόντων εντός πενταετίας. Μιλώντας πάντως στη Welt, ο επικεφαλής του ευρω-ψηφοδελτίου της AfD, Γιέργκ Μόιτεν, υποστηρίζει ότι "ως πραγματιστές μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι μέσα σε πέντε χρόνια δεν θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε όλες μας τις επιδιώξεις σε θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής".

 

Σε κάθε περίπτωση ο Μόιτεν φαίνεται να συμφωνεί με την επιθυμία της κομματικής βάσης να καταργηθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, γιατί, όπως ισχυρίζεται, "το Ευρωκοινοβούλιο δεν σημαίνει περισσότερη δημοκρατία. Είναι ένας θεσμός που επί δεκαετίες προωθεί τον συγκεντρωτισμό στη λήψη αποφάσεων και ακριβώς αυτός ο συγκεντρωτισμός αποτρέπει τη δημοκρατία". Τέλος, απαντώντας σε ερώτημα για πιθανές συμμαχίες του κόμματός του μετά τις ευρω-εκλογές, ο Μόιτεν δηλώνει μεταξύ άλλων τα εξής: "Πάρτε για παράδειγμα την ιταλική Λέγκα. Μας συνδέει μαζί της η μεταναστευτική πολιτική, αλλά σίγουρα έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις όσον αφορά τη δημοσιονομική πειθαρχία και το δημόσιο χρέος. Πρέπει λοιπόν να εξετάσουμε τα εκάστοτε θέματα στον μελλοντικό σχηματισμό μίας κοινοβουλευτικής ομάδας. Είναι σαφές πάντως ότι δεν συνεργαζόμαστε ούτε με αριστερά κόμματα, ούτε με ακροδεξιούς. Γι αυτό αποκλείεται μία συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή από την Ελλάδα ή το Τζόμπικ από την Ουγγαρία".

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....