| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

ECB: Το επαναλαμβάνουμε «whatever it takes» 

 

Πέμπτη, 07/05/2020

 

   Share

 

Όπως σχολιάζει το Bloomberg, σε μια άνευ προηγουμένου κρίση όπως αυτή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει άλλη επιλογή από το να κινηθεί πέραν των συμβατικών μέτρων νομισματικής χαλάρωσης. Και σε αυτή την απόφαση έχει στο πλευρό της και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.  Δύο ημέρες μετά την απόφαση-κόλαφο του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου που έθεσε θέσμα συνταγματικότητας του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, επανέλαβε τη δέσμευσή της να κάνει ό,τι χρειασθεί για τη διάσωση της οικονομίας, διαμηνύοντας ότι δεν πτοείται από την απόφαση των Γερμανών δικαστών.

 

 

«Θα πρέπει να λάβουμε όλα τα πιθανά μέτρα και να εφαρμόσουμε όλες τις διαθέσιμες πολιτικές για την αντιμετώπιση αυτού του σοκ», δήλωσε η κ. Λαγκάρντ σε webinar που διοργάνωσε το Bloomberg. «Βρισκόμαστε ενώπιον της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης εν καιρώ ειρήνης», υπογράμμισε.

 

Από την πλευρά της, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, τάχθηκε στο πλευρό της κ. Λαγκάρντ, υποστηρίζοντας την άποψη ότι οι κεντρικές τράπεζες και εθνικές αρχές πρέπει να χρησιμοποιήσουν όλα τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους σε αυτή την ύφεση.

 

«Το μήνυμα προς όλους είναι το εξής: Προσδεθείτε, βαδίζουμε σε αχαρτογράφητα νερά... Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε σε μια τέτοια κατάσταση είναι να συνεργασθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο και αυτοί που είναι πιο δυνατοί να κάνουν περισσότερα, ώστε να βοηθήσουν τους πιο αδύναμους», σημείωσε η κ. Γκεοργκίεβα.

 

Τέλος, η επικεφαλής του ΔΝΤ χαιρέτισε τις προσπάθειες κεντρικών τραπεζιτών όπως η κ. Λαγκάρντ, στηρίζοντας και τις προσπάθειες των κυβερνήσεων. «Διαθέτουμε άφθονη ρευστότητα και τα επιτόκια πιθανότατα θα παραμείνουν πολύ χαμηλά. Μπορούμε να διαχειρισθούμε για κάποιο διάστημα την αύξηση του χρέους», υπογράμμισε.

 

Πηγή: Bloomberg

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....