Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

15/05/18 - upd

EWG: Τελειώνεται με τα προαπαιτούμενα

 

Τελειώνεται με τις εκκρεμότητες και κλείστε τα ανοιχτά προαπαιτούμενα, αυτό ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα το οποίο έστειλε τη Δευτέρα το EuroWorking Group (EWG) στην Αθήνα, με την ελληνική πλευρά πάντως να διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, μια συγκρατημένη αισιοδοξία την οποία αποδέχονται και κύκλοι των Βρυξελλών.

 

 

Σύμφωνα με κοινοτική πηγή, στον σχεδιασμό είναι να υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση (το πιθανότερο τηλεδιάσκεψη) του EWG για να προετοιμαστούν τα τελικά κείμενα, ώστε στο Εurogroup της 24ης Μαΐου να υπάρξει πολιτική επικύρωση της τεχνικής συμφωνίας για τη δ’ αξιολόγηση.

 

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, ένα από τα αγκάθια οι ιδιωτικοποιήσεις, εκτιμάται πως θα παραπεμφθούν για υλοποίηση αργότερα -ακόμη και μετά τη λήξη του προγράμματος- διότι για αντικειμενικούς λόγους θεωρείται πως δεν μπορούν να εκπληρωθούν άμεσα.

 

Η συνεδρίαση του ΕWG, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, επικεντρώθηκε και στην προετοιμασία της «ενισχυμένης επιτήρησης» μετά την έξοδο από το πρόγραμμα, όχι τόσο όμως στο ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους, καθώς έχουν εξαντληθεί πλέον οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο και αυτό που απομένει είναι οι πολιτικές αποφάσεις.

 

Τέλος και σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, στο ΕWG συζητήθηκε επίσης το θέμα της εκταμίευσης του 1 δισ. ευρώ από την τρίτη αξιολόγηση για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, η οποία συνοδεύεται από προϋποθέσεις, ενώ η χρονική διορία λήγει στις 15 Ιουνίου. Οι προϋποθέσεις έχουν να κάνουν με την υποβολή από την πλευρά της κυβέρνησης των παραστατικών που θα αποδεικνύουν τη μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ η εκταμίευση συνδέεται επίσης με την ομαλή συνέχιση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....