Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

09/10/18

El-Erian: Υπερβολικά απαισιόδοξη η εκτίμηση του ΔΝΤ για την αμερικανική ανάπτυξη

 

Mιλώντας στο CNBC, ο διάσημος οικονομολόγος Mohamed El-Erian δήλωσε πως η αμερικανική οικονομία θα εμφανίσει καλύτερη ανάπτυξη από αυτήν που προβλέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και δεν υπάρχει τίποτα από το εσωτερικό μέτωπο που θα μπορούσε να ρίξει την οικονομία των ΗΠΑ σε ύφεση. Μιλώντας στο CNBC, ο κ. El-Erian, δήλωσε πως η αμερικανική οικονομία «βρίσκεται σε καλή θέση σε όρους ανάπτυξης, η αμερικανική οικονομία είναι σε καλή θέση σε όρους προσέλκυσης κεφαλαίου».

 

 

Σημειώνεται πως το ΔΝΤ διατήρησε την πρόβλεψή του για ανάπτυξη 2,9% στις ΗΠΑ φέτος, όμως μείωσε την εκτίμησή του για την ανάπτυξη του 2019 στο 2,5% από 2,7% προηγουμένως.

 

Ο κ. El-Erian θεωρεί «υπερβολικά απαισιόδοξο» το ΔΝΤ, ως προς την ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

 

Όπως επισήμανε, τρεις «οδηγοί» για την εγχώρια ανάπτυξη –οι κρατικές δαπάνες, οι οποίες θα αυξηθούν, οι δαπάνες των νοικοκυριών και οι επιχειρηματικές επενδύσεις- θα εκδηλωθούν ταυτόχρονα, και θα στηρίξουν τις ΗΠΑ για τα επόμενα χρόνια, «άρα δεν θα με εξέπληττε αν είχαμε ανάπτυξη 3% φέτος και το επόμενο έτος».

 

Κατά τον ίδιο, η όποια διατάραξη της αμερικανικής οικονομικής ανάπτυξης, πιθανόν να προέλθει από εκτός συνόρων.

 

«Θα φτάσουμε σε ύφεση αν υπάρξουν επιπτώσεις από τον υπόλοιπο κόσμο. Οι ΗΠΑ από μόνες τους δεν χρειάζεται να έχουν ύφεση», είπε.

 

Σύμφωνα με τον κ. El-Erian, η ανησυχία «αφορά το αν οι ΗΠΑ θα έχουν επιπτώσεις, είτε από τις δικές τους ενέργειες διότι θα πυροδοτήσουν έναν εμπορικό πόλεμο –αντί για εμπορικές αψιμαχίες- ή διότι θα υπάρξουν μεγάλες αναταράξεις στην Ευρώπη και στον αναδυόμενο κόσμο».

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....