Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07/03/19

Ernst & Young: Οι άδειες λειτουργίας κίνδυνος για τις εξορυκτικές επιχειρήσεις

 

Οι άδειες λειτουργίας αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την δραστηριότητα των εξορυκτικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με την 11η ετήσια έκθεση της EY, Top 10 business risks facing mining and metals in 2019-2020, η οποία καταγράφει τις απόψεις περισσότερων από 250 στελεχών εξορυκτικών επιχειρήσεων παγκοσμίως.

 

 

Σύμφωνα με την έρευνα, τα ζητήματα άδειας λειτουργίας αποτελούν σήμερα τον κορυφαίο επιχειρηματικό κίνδυνο, έχοντας ανέβει έξι θέσεις μεταξύ των άλλων κινδύνων, σε ένα περιβάλλον αυξανόμενου εθνικισμού, μεταβαλλόμενων αντιλήψεων της κοινωνίας για τις εξορυκτικές δραστηριότητες, και σημαντικών επιπτώσεων του αυτοματισμού στο εργατικό δυναμικό.

 

Καθώς ο κλάδος επιδιώκει να επαναπροσδιορίσει την εικόνα του ως μια βιώσιμη και υπεύθυνη πηγή για τα ορυκτά του πλανήτη, η έκθεση αναφέρει τις αυξανόμενες κοινωνικές προσδοκίες, τον αντίκτυπο της εξέλιξης της τεχνολογίας στα ενδιαφερόμενα μέρη, και την ανάγκη για στενότερη συνεργασία με όλες τις ενδιαφερόμενες ομάδες, ως βασικούς παράγοντες που διαμορφώνουν τους κλιμακούμενους κινδύνους.

 

Ο κορυφαίος κίνδυνος για την προηγούμενη χρονιά, η ψηφιακή αποτελεσματικότητα, βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση στην κατάταξη κινδύνων του 2019-2020. Η εφαρμογή της ψηφιακής τεχνολογίας παραμένει μια βασική πρόκληση για τον κλάδο. Ενώ οι εξορυκτικές επιχειρήσεις κάνουν σημαντικά βήματα προς την εφαρμογή ψηφιακών λύσεων σε μεμονωμένα ζητήματα, τα ευρήματα δείχνουν ότι δεν έχουν την ίδια επιτυχία σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας.

 

Σημειώνεται ότι το 72% των ερωτηθέντων επισημαίνει ότι επενδύει το 5% ή λιγότερο από τον προϋπολογισμό τους στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Παράλληλα, μια πρόσφατη δημοσκόπηση της ΕΥ σε περισσότερα από 600 στελέχη μεταλλείων και ορυχείων, διαπίστωσε ότι το 37% των διευθυντικών στελεχών έχει ελάχιστες ή και καθόλου γνώσεις επί του ψηφιακού περιβάλλοντος.

 

Οι κίνδυνοι που συνδέονται με τον μετασχηματισμό εμφανίζονται για πρώτη φορά στην κατάταξη των κινδύνων για τον κλάδο, και βρίσκεται στην όγδοη θέση. Καθώς η αυτοματοποίηση έχει ήδη αρχίσει να δημιουργεί νέα δεδομένα για το ανθρώπινο δυναμικό, και το 31% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν τη δυνατότητα να διαδραματίσουν σημαντικότερο ρόλο στον κλάδο, η έννοια του μετασχηματισμού υπάρχει και στους 10 κορυφαίους κινδύνους που καταγράφει η έκθεση της ΕΥ.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....