| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Eurobank: Στο ΥΠΟΙΚ και η τρίτη αίτηση για ένταξη του Cairo στο «Ηρακλής»

 

Παρασκευή, 15/05/2020

 

   Share

 

Την τρίτη της αίτηση στο υπουργείο Οικονομικών για την ένταξη στο σχήμα κρατικών εγγυήσεων «Ηρακλής» και του τελευταίου τμήματος της συναλλαγής Cairo, που αφορά τιτλοποιήσεις δανείων ύψους 7,50 δισ. ευρώ, υπέβαλε η Eurobank την Παρασκευή.

 

 

Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση του προγράμματος τιτλοποιήσεων της τράπεζας και της συμφωνίας με την Dovalue, η οποία έχει σύμφωνα με πληροφορίες οριστικοποιηθεί.

 

Το μόνο που απομένει πλέον είναι η έγκριση των σχετικών αιτήσεων από το υπουργείο Οικονομικών, ώστε το deal να ολοκληρωθεί μέχρι και τα τέλη του μήνα.

 

Υπενθυμίζεται ότι η συναλλαγή Cairo απαρτίζεται από τρεις (3) τιτλοποιήσεις, διαφορετικού μεγέθους και με διαφορετικές κατηγορίες απαιτήσεων από δάνεια, τα Cairo I, II & III.

 

Στις 25.02.2020 η Eurobank ανακοίνωσε την υποβολή στο Υπουργείο Οικονομικών δύο (2) αιτήσεων σύμφωνα με τον ν. 4649/2019 – ΦΕΚ Α’ 206/16.12.2019 για την ένταξη στο πρόγραμμα «ΗΡΑΚΛΗΣ» των τιτλοποιήσεων Cairo Ι και Cairo ΙΙ.

 

Τα αιτήματα αφορούσαν στην παροχή εγγύησης από το Ελληνικό Δημόσιο για ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας συνολικής αξίας €1.655 εκ. και είναι σε διαδικασία εξέτασης από της αρμόδιες υπηρεσίες σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία.

 

Σε συνέχεια των ανωτέρω, η Eurobank ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έχοντας εκπληρώσει όλες τις σχετικές προϋποθέσεις, υπέβαλε στο Υπουργείο Οικονομικών αίτηση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για την ένταξη στο πρόγραμμα «ΗΡΑΚΛΗΣ» της τρίτης τιτλοποίησης, Cairo III, που αφορά στην παροχή εγγύησης από το Ελληνικό Δημόσιο για ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας συνολικής αξίας €754 εκ.

 

Οι προαναφερόμενες τρεις τιτλοποιήσεις της συναλλαγής Cairo είναι οι πρώτες τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) στην Ελλάδα, για τις οποίες υποβάλλεται αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα ΗΡΑΚΛΗΣ.

 

Μαζί με την τιτλοποίηση Pillar, που ολοκληρώθηκε το 2019, είναι οι πρώτες τιτλοποιήσεις NPEs στην Ελλάδα και αποτελούν βασικά συστατικά στοιχεία της εμπροσθοβαρούς στρατηγικής του Ομίλου Eurobank Holdings που έχει στόχο τη μείωση του δείκτη NPEs στην περιοχή του 15%.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....