Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

29/01/19

FT για Brexit: Ευρωσκεπτικιστές και φιλοευρωπαίοι Τόρις προτείνουν συμβιβαστικό σχέδιο για την άρση του αδιεξόδου

 

Ευρωσκεπτικιστές και φιλοευρωπαίοι βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος επεξεργάσθηκαν μυστικά σειρά συμβιβαστικών προτάσεων για το ενδεχόμενο που η Βουλή των Κοινοτήτων θα απορρίψει την συμφωνία αποχώρησης από την Ένωση της Τερέζα Μέι, αποκαλύπτει δημοσίευμα των Financial Times.

 

 

Καθώς η Βουλή των Κοινοτήτων ετοιμάζεται να ψηφίσει απόψε σειρά τροπολογιών στην συμφωνία του Brexit που διαπραγματεύθηκε η Τερέζα Μέι με τις Βρυξέλλες, οι Financial Times αποκαλύπτουν ότι υποστηρικτές του σκληρού Brexit από κοινού με υπέρμαχους της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ενωση μεταξύ των Τόρις εργάσθηκαν μυστικά με υπουργούς της κυβέρνησης της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για να καταλήξουν σε μία συμβιβαστική λύση του πολιτικού αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει το Λονδίνο μετά την απόρριψη της συμφωνίας του Brexit.

 

Οι βουλευτές προτείνουν, σύμφωνα με το κείμενο του σχεδίου που διέρρευσε, την επέκταση κατά 12 μήνες της διετούς μεταβατικής περιόδου, μέχρι το τέλος του 2021, ώστε να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος για την διαπραγμάτευση εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

 

Κατά την περίοδο αυτήν, τα δικαιώματα των πολιτών θα είναι διασφαλισμένα, το Λονδίνο θα συνεχίσει να συμμετέχει στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και δεν θα υπάρχουν τελωνειακοί έλεγχοι στα σύνορα ανάμεσα στην Δημοκρατία της Ιρλανδίας και την Βόρεια Ιρλανδία.

 

Το σχέδιο πρότασης ζητεί από την Τερέζα Μέι την επαναδιαπραγμάτευση του backstop και την αντικατάστασή του με ένα "δίκτυ ασφαλείας" που θα επιτρέπει την συνέχιση του καθεστώτος των συναλλαγών χωρίς δασμούς και για τις δύο πλευρές. Αυτό θα επιτρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Βρυξέλλες "να προετοιμασθούν για την εγκαθίδρυση εμπορικών σχέσεων με βάση του κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και επίσης θα δώσει στις δύο πλευρές τον αναγκαίο χρόνο για να αποφύγουν αυτό το αποτέλεσμα διαπραγματευόμενες μία αμοιβαία επωφελή εμπορική συμφωνία".

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....