Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07:34 - 12/09/18

FT: Ο Τσίπρας θέλει να αποφύγει περικοπές λόγω εκλογών

 

Όπως με δεικτικό τρόπο σχολιάζουν οι Financial Times, ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να αποτρέψει τις περικοπές καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, γράφουν οι Financial Times.

 

 

Το δημοσίευμα κάνει αναφορά στα όσα είπε ο Ελληνας πρωθυπουργός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ότι η Αθήνα θα παραμείνει στο μονοπάτι της δημοσιονομικής σταθερότητας και ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να αποφύγει λάθη και συμπεριφορές του παρελθόντος που οδήγησαν στην κρίση.

 

«Ομως, είναι αποφασισμένος να εμποδίσει ένα νέο γύρο περικοπών των συντάξεων, παρότι τα μέτρα εγκρίθηκαν από το ελληνικό κοινοβούλιο, ως όρος για την ολοκλήρωση του τελευταίου προγράμματος», επισημαίνουν οι Financial Times, που υπενθυμίζουν ότι η Ελλάδα παραμένει υπό τον εξονυχιστικό έλεγχο της τρόικας.

 

«Ο κ. Τσίπρας όμως αντιμετωπίζει επίσης δύσκολες εκλογές την επόμενη χρονιά», αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο τη δημοσκόπηση της Κυριακής που έδινε προβάδισμα 10 μονάδων στη ΝΔ.

 

Πλήγμα σε επενδυτές όσα είπε στη ΔΕΘ για το «Ερρίκος Ντυνάν»

 

Το δημοσίευμα κάνει αναφορά και στα όσα είπε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, για επαναφορά του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» στο σύστημα δημόσιας περίθαλψης, σε συνεργασία με το Ιδρυμα Ωνάση. «Ο κ. Τσίπρας έδωσε ένα απροσδόκητο χτύπημα σε πιθανούς επενδυτές, ανακοινώνοντας ότι το ελληνικό κράτος θα αναλάβει τον έλεγχο μεγάλου ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας, παρότι ήταν σε διαδικασία πώλησης μέσω διεθνούς διαγωνισμού», αναφέρουν οι Financial Times, σημειώνοντας ότι πέντε υποψήφιοι είχαν υποβάλει προσφορές, ανάμεσά τους δύο διεθνή ιδιωτικά fund και ένας επενδυτής από τον Περσικό Κόλπο, ο οποίος αναπλάθει πολυτελές παραλιακό ξενοδοχείο κοντά στην Αθήνα. Η πώληση επρόκειτο να ολοκληρωθεί έως τον Νοέμβριο.

 

«Αυτή δεν είναι σωστή κίνηση αν η κυβέρνηση, όπως λέει, θέλει να προσελκύσει μεγάλης έκτασης ξένες απευθείας επενδύσεις, προκειμένου να ενισχύσει την ανάπτυξη και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας», δήλωσε στους FT σύμβουλος που εμπλέκεται στον διαγωνισμό. «Μία τέτοια ξαφνική ανατροπή θα είναι αρκετά επιζήμια για το επενδυτικό κλίμα», συμπλήρωσε.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....