Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

15/05/19

FT: Τέλειωσε το πάρτι για την κεντροδεξιά;

 

Μετά από δυο δεκαετίες κυρίαρχο στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή το ΕΛΚ φοβάται τώρα «επέλαση» των λαϊκιστών ανταγωνιστών του στις προσεχείς ευρωεκλογές γράφουν οι Financial Times. Η αίγλη του ξεθωριάζει, οι πιθανοί ηγέτες λιγοστεύουν, τα κόμματα που το συγκροτούν χάνουν ψηφοφόρους που στρέφονται σε ακραίους εθνικιστές, λαϊκιστές και καινοτόμους φιλελεύθερους. Το αν θα μπορέσει να ανανεώσει την ισχύ του είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις των ευρωεκλογών.

 

 

Οι ψηφοφόροι αναμένεται να «δώσουν» ένα ακόμα πιο διχασμένο ευρωκοινοβούλιο, με ισχνότερη φιλοευρωπαϊκή πλειοψηφία, απειλούμενη από λαϊκιστές. Την κατάσταση για το ΕΛΚ δυσχεραίνει και το θέμα του Όρμπαν: φαίνεται πως ο τελευταίος μάλλον θα κερδίσει τη μάχη για την ταυτότητα της ευρωπαϊκής Δεξιάς, και θα τραβήξει όχι μόνο το ΕΛΚ αλλά και ολόκληρη την πολιτική δομή της Ευρώπης δεξιότερα, σημειώνει ο Σαχίν Βαλέ, πρώην αξιωματούχος της ΕΕ και σύμβουλος του Γάλλου προέδρου Μακρόν, τονίζουν οι Financial Times.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....