Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 08/03/19

Facebook: Χωρίς τέλος η απώλεια χρηστών

 

Μετά από μια πραγματικά εφιαλτική χρονιά, το Facebook βρίσκεται σε πραγματικά άσχημη θέση. Όχι μόνο βάλλεται από παντού για τον τρόπο με τον οποίο συγκεντρώνει προσωπικά δεδομένα των χρηστών του, για το πώς τα διαχειρίζεται και για το πώς αδυνατεί να ελέγξει τη διασπορά fake news μέσω της πλατφόρμας, αλλά όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι χρήστες του το εγκαταλείπουν μαζικά.

 

 

Σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας Edison Research, το Facebook χάνει διαρκώς χρήστες στην κρίσιμη ηλικία 12-34 ετών, μικρότερη πτώση καταγράφεται στις ηλικίες 35-54 και μικρή άνοδος στους χρήστες 55+ ετών. Συνολικά, το Facebook φαίνεται ότι έχει χάσει ως τώρα περίπου 15 εκατομμύρια χρήστες μόνο στις ΗΠΑ, μέσα σε διάστημα δύο ετών.

 

Τι το σώζει; Το γεγονός ότι την κατάλληλη στιγμή έκανε τις κατάλληλες εξαγορές. Σύμφωνα με τη μελέτη το Instagram -το οποίο ανήκει στο Facebook- έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια ραγδαία αύξηση των χρηστών του, κάτι που ισοσταθμίζει κάπως τις απώλειες του Facebook, βοηθόντας τα έσοδα από τις διαφημίσεις να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

 

 

Πηγή: Android Authority

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....