Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

01/01/19

Financial Times: Οι αναλυτές προβλέπουν ανάπτυξη μεταξύ 1% και 1,8% για την ευρωζώνη το 2019

 

Το επισφαλές πολιτικό κλίμα εντός και εκτός ευρωζώνης αποτελεί πλέον σημαντικό κίνδυνο για μείωση της ανάπτυξης στην περιοχή το 2019, σύμφωνα με οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση των Financial Times.

 

 

Ειδικότερα, 23 από τους 24 συμμετέχοντες είπαν στους FT ότι αναμένουν ανάπτυξη μεταξύ 1% και 1,8% την επόμενη χρονιά. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκτιμά ότι η ανάπτυξη για το 2018 θα είναι 1,9%.

 

Οι προοπτικές είναι αυξανόμενα φτωχές και οι οικονομικές συνθήκες θα μπορούσαν να επιδεινωθούν δραματικά λόγω των εντάσεων μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών.

 

Μία τέτοια κλιμάκωση θα ήταν ιδιαίτερα επώδυνη για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης που στηρίζεται στις εξαγωγές, τη Γερμανία, σημειώνουν οι οικονομολόγοι στη δημοσκόπηση, που έγινε στα μέσα Δεκεμβρίου.

 

«Τα οικονομικά θεμελιώδη δείχνουν ενθαρρυντικά», υπογραμμίζει ο Florian Hense, οικονομολόγος της τράπεζας Βerenberg. «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε δύο μεγάλους κινδύνους. Πρώτον, η πολιτική μπορεί να πάει προς το χειρότερο. Κοιτάξτε το Brexit, την Ιταλία. Δεύτερον, ακόμη και αν οι μεγάλοι κίνδυνοι που προς το παρόν φοβίζουν τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά υποχωρήσουν κατά τη διάρκεια του 2019, ο παράγοντας του φόβου μπορεί να υπάρξει για μικρό διάστημα».

 

Οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό κυμαίνονται κυρίως μεταξύ 1,2% και 1,8%, σε σύγκριση με τον στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για ελαφρώς χαμηλότερο από 2%.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....