Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

13/06/18

Fitch: Αναβάθμισε τις Καλυμμένες Ομολογίες των ελληνικών τραπεζών


 

Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης του Προγράμματος Καλυμμένων Ομολογιών τριών συστημικών τραπεζών προχώρησε ο οίκος Fitch.

 

 

Η αναβάθμιση ήταν αναμενόμενη, και έρχεται ως απόρροια της από 16 Φεβρουαρίου 2018 αναβάθμισης του Country Ceiling σε "BΒ-" (από "B"), της επιβεβαίωσης του Viability Rating (VR) των τραπεζών και της ολοκλήρωσης της περιοδικής ανάλυσης του Προγράμματος καθώς και του υποκείμενου χαρτοφυλακίου στεγαστικών δανείων, με βάση το επικαιροποιημένο  "asset model" για ελληνικά χαρτοφυλάκια στεγαστικών δανείων.

 

Μετά την αναβάθμιση οι Καλυμμένες Ομολογίες επιτυγχάνουν εκ νέου την μέγιστη δυνατή αξιολόγηση που μπορεί να αποδοθεί σε Structure Finance συναλλαγές, δεδομένου του περιορισμού από το Country Ceiling της Ελλάδας.

 

Η Fitch επισημαίνει ότι περαιτέρω αναβάθμιση του Country Ceiling κατά μία βαθμίδα αξιολόγησης θα μπορούσε να οδηγήσει σε αντίστοιχη αναβάθμισή και των Καλυμμένων Ομολογιών των ελληνικών τραπεζών, μόνο εφόσον είτε αναβαθμιζόταν το VR τους κατά μία βαθμίδα είτε αυξανόταν περαιτέρω το επίπεδο υπερεξασφάλισης του Προγράμματος.

 

Αναλυτικότερα, οι νέες βαθμίδες είναι οι εξής:

 

- Alpha Bank σε 'BB-' από 'B+' με θετικές προοπτικές από off Rating Watch Positive (RWP)

 

- Εθνική Τράπεζα σε 'BB-' από 'B+' με θετικές προοπτικές από RWP

 

- Τράπεζα Πειραιώς σε 'BB-' από 'B+' με σταθερές προοπτικές από RWP

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....