Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

24/10/18

Fitch: Η λήξη του QE θα φέρει μεγάλες αναταράξεις στις αγορές

 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι αναλυτές της Fitch, οι αγορές ομολόγων της ευρωζώνης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις καθαρές εκδόσεις τα τελευταία τρία χρόνια, το οποίο ανεβάζει το ρίσκο για αυξημένη μεταβλητότητα στην αγορά ομολόγων όσο πλησιάζει το τέλος του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE).

 

 

Και όπως σημειώνει ο οίκος Fitch, οι αγορές τίτλων μέσω του QE έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην απορρόφηση της αύξησης του κρατικού χρέους στην ευρωζώνη μετά το 2015. Η λήξη του QE σημαίνει πως οι ιδιώτες επενδυτές θα πρέπει να καλύψουν το κενό, επισημαίνει η Fitch.

 

Αναλυτές του οίκου αξιολόγησης αναφέρουν ότι το QE της ΕΚΤ έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη συμπίεση των αποδόσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά ο αντίκτυπος στις αποδόσεις στην ευρωζώνη ήταν πιο άμεσος και ισχυρός.

 

Οι ίδιοι προειδοποιούν πως οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων μπορεί να ενισχυθούν σημαντικά μετά την λήξη του προγράμματος, ενώ αυξήσεις πρέπει να αναμένονται και στις αποδόσεις των ομολόγων των υπόλοιπων χωρών.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....