Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

12/09/18

Folli – Follie: Δίμηνη παράταση προστασίας

 

Δίμηνη παράταση προσωρινής προστασίας μόνο στη Folli Follie, ανάκληση της προστασίας που είχε δοθεί αρχικά και στα φυσικά πρόσωπα και απόρριψη των αιτήσεων προστασίας που είχαν καταθέσει η Folli Follie Συμμετοχών και η Αικατερίνη Κουτσολιούτσου, έδωσε το Πρωτοδικείο αργά το μεσημέρι. Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για τη ρευστοποιήση του 10% της Αττικά Πολυκαταστήματα που κατέχει σήμερα η Folli Follie Συμμετοχών και είναι ενεχυριασμένο στις Τράπεζες. 

 

 

Κατά τη διάρκεια της επεισοδιακής πολύωρης συνεδρίασης (η συνεδρίαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί, διακόπηκε για να πέσουν οι τόνοι στις 2 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε στις 3:30), οι δικηγόροι των πιστωτών της εταιρείας είχαν χωριστεί σε δυο στρατόπεδα. 

 

Όπως γράφει το capital.gr, από τη μια πλευρά μερίδα ομολογιούχων που εκπροσωπούσε το 50% των ομολογιών, μεταξύ αυτών και η UBS (σ.σ. τάχθηκε υπέρ της διατήρησης της προσωρινής προστασίας αλλά με ανταίτηση ζήτησε να μην μεταβληθούν τα περιουσιακά στοιχεία αυτής), δυό εκ Λουξεμβούργου θυγατρικές της Folli Follie και τους εργαζόμενους αυτής τάχθηκαν υπέρ της διατήρησης της προσωρινής προστασίας. Από την άλλη πλευρά οι τράπεζες, το ελληνικό δημόσιο (ΑΑΔΕ) και ο ΕΦΚΑ να τάσσονται κατά του αιτήματος, με τους δικηγόρους των τραπεζών να ζητούν σε περίπτωση παράτασης της προστασίας να εξαιρεθεί το επίμαχο ενεχυριασμένο 36,5% της Αττικά Πολυκαταστήματα. 

 

Κομβικό σημείο της ακροαματικής διαδικασίας ήταν το ποσοστό 36,5% που κατέχει η Folli Follie στην Αττικά Πολυκαταστήματα και έχει δοθεί ως ενέχυρο στις πιστώτριες τράπεζες. Η πλευρά Folli Follie, υποστήριξε πως πλειστηριασμός του συγκεκριμένου ποσοστού που αποτελεί βασικό περιουσιακό στοιχείο θα την αποδυναμώσει και θα πουληθεί σε μικρότερη αξία από την πραγματική. 

 

Στελέχη της εταιρείας μιλώντας ως μάρτυρες κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας και συγκεκριμένα μέλος του διοικητικού της συμβουλίου ανέφερε πως υπάρχει επενδυτικό σχήμα το οποίο έχει υποβάλει προ ημερών συγκεκριμένη πρόταση. Σύμφωνα με τον ίδιο το επενδυτικό αυτό σχήμα το οποίο κατά δήλωση του ίδιου προσφέρει 60-70 εκατ. ευρώ για το 36,5% της Folli Follie ενδιαφέρεται και για το σύνολο της εταιρείας. Υποστήριξε πως οι πωλήσεις της Folli Follie καταγράφουν ανάπτυξη το 2018 και ότι έχει προσληφθεί η Deloitte για εκτίμηση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας και των 40 θυγατρικών της και έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία είπε. 

 

Ωστόσο δήλωσε άγνοια για το τι είναι το forensic evaluation που έχει αναλάβει η Alvarez & Marsal, δηλώνοντας πως πρώτη φορά ακούει αυτό τον όρο. 

 

Σε ό,τι αφορά το επίμαχο ποσοστό του 36,5% της Αττικά Πολυκαταστήματα που έχουν λάβει ως ενέχυρο οι Τράπεζες ο κ. Ζαχαρίου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Folli Follie υποστήριξε πως η εταιρεία είχε προτείνει στις τράπεζες να τους δοθεί ως ενέχυρο το ποσοστό που ελέγχει στην εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης Dufry, κάτι το οποίο δεν δέχθηκαν. 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....