| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

G5 & Σενάρια τρόμου

 

Πέμπτη, 00:01 - 10/10/2019

 

   Share

 

Όπως έγραψε την Τετάρτη το Bloomberg, η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποίησε για ένα εφιαλτικό σενάριο, σύμφωνα με το οποίο «χάκερς» ή εχθρικά κράτη θα μπορούσαν να πάρουν τον έλεγχο όλων τωνμ ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών,, από τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι τις αστυνομικές επικοινωνίες και ακόμη και τις οικιακές συσκευές. Το σενάριο αυτό περιλαμβάνεται σε μία έκθεση, που προσπαθεί να αποτιμήσει τους κινδύνους για την ασφάλεια, που απορρέουν από την κυκλοφορία της τεχνολογίας 5G.

 

 

Η έκθεση, η οποία δημοσιεύθηκε αρχικά από τον Bloomberg News την Τρίτη και δημοσιεύθηκε επίσημα την Τετάρτη, δεν κατονομάζει την Κίνα ή την Huawei, μεν, ανοίγει, όμως τον δρόμο για επιβολή ρυθμιστικών μέτρων, όπως ο περιορισμός της συγκέντρωσης  του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού από έναν μόνο προμηθευτή, σε χώρες με πτωχά δημοκρατικά πρότυπα.

 

«Οι εχθρικές τρίτες χώρες ενδέχεται να ασκήσουν πίεση στους προμηθευτές των υπηρεσιών 5G προκειμένου να διευκολύνουν τα κυκλώματα διαδικτύου που εξυπηρετούν τα εθνικά τους συμφέροντα», ανέφερε η ΕΕ στην έκθεσή της .

 

Οι προμηθευτές ενδέχεται να υποβληθούν σε πιέσεις λόγω της νομοθεσίας τους, ανέφεραν εμπειρογνώμονες στην ΕΕ που ασχολούνται με το θέμα.

 

Το έγγραφο, που φέρει την αρχική κωδικοποιημένη ονομασία «Amber», υποδεικνύει μη δημοκρατικές χώρες που θα μπορούσαν να ασκήσουν πίεση και να δημιουργήσουν κίνδυνο κατασκοπείας. Προειδοποίησε στα συμπεράσματά του ότι η νέα, αυτή, τεχνολογία «θα αυξήσει τον αριθμό των επιδρομών που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν οι απειλούντες, ιδιαίτερα τα κράτη εκτός ΕΕ ή οι υποστηριζόμενοι από το κράτος φορείς, όπως τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα των κρατών μελών της ΕΕ. »

 

«Το 5G πρόκειται να αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά, την ψηφιακή δικτύωση των κοινωνιών και των οικονομιών μας», δήλωσε ο Επίτροπος ασφαλείας της Ένωσης Julian King σε δημοσιογράφους. «Θα διαχειρίζεται πολύ ευαίσθητες πληροφορίες».

 

Ενώ οι ΗΠΑ ενημέρωσαν κατά το παρελθόν τα κράτη μέλη της ΕΕ για την άποψή τους σχετικά με την ασφάλεια που σχετίζεται με την τεχνολογία 5G, η τρέχουσα εκτίμηση επικινδυνότητας έγινε μόνο από τα κράτη μέλη χωρίς καμία τρίτη συμμετοχή, δήλωσε η Minna Kivimäki, βοηθός μόνιμου αντιπροσώπου της Φινλανδίας στην ΕΕ.

 

Η ΕΕ καλεί τα κράτη μέλη της να αναθεωρήσουν τα συστήματα ασφάλείας τους πριν από την ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G, αναφέροντας κινδύνους που κυμαίνονται από κατασκοπεία ώς και  σαμποτάζ μέσω κακόβουλων προγραμμάτων από εγκληματικές ομάδες  που θα μπορούσαν να μπλοκάρουν και τις συσκευές τελικών χρηστών. Επίσης, προειδοποίησε τις χώρες και τους φορείς εκμετάλλευσης για τους κινδύνους που εγκυμονεί η στήριξη  σε έναν μόνο προμηθευτή για να χτίσει την υποδομή τους, χωρίς να επικαλεστεί χώρες όπως η Ιταλία που έχουν ήδη υπογράψει συμφωνίες με την Huawei.

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η εκτελεστική εξουσία της Ε.Ε. θα αποκαλύψει την αξιολόγησή της για τους κινδύνους ασφαλείας 5G , καθώς η Ουάσινγκτον συνεχίζει να πιέζει τους συμμάχους να απορρίψουν την Huawei από τα μελλοντικά της δίκτυα. Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ απειλούν να διακόψουν τις πληροφορίες με χώρες που δεν θα το κάνουν, χωρίς να αποκλείουν άλλες πιθανές κυρώσεις.

 

Πηγή: Bloomberg

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 
   

   

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....