Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 08/03/19

General Electric: Από το κακό στο χειρότερο – Στην κόψη του ξυραφιού το άλλα ποτά καμάρι της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας

 

Βουτιά σχεδόν 8% κατέγραψε η μετοχή της General Electric (GE) στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης, καθώς η JPMorgan όρισε σε μόλις 6 δολάρια την τιμή-στόχο 12μήνου για τη μετοχή της ιστορικής εταιρείας. Όπως έγραψε το Bloomberg, μάλιστα, η αμερικανική τράπεζα χαρακτήρισε ως… «γενναιόδωρη» την τιμή-στόχο. Η απόφαση της JPMorgan βασίζεται στα σχόλια του διευθύνοντος συμβούλου της GE για «περαιτέρω προβλήματα» στην ενεργειακή μονάδα του αμερικανικού κολοσσού.

 

 

Μιλώντας εχθές στη συνεδρίαση «J.P. Morgan Aviation, Transportation & Industrials», ο κ. Larry Culp ανέφερε επιπλέον ότι οι ταμειακές ροές θα είναι αρνητικές για το 2019, ενώ σχολίασε πως η εταιρεία έχει αρχίζει να συμβιβάζεται με την πραγματικότητα.

 

Την προηγούμενη εβδομάδα, επισημαίνεται, η General Electric συμφώνησε να πουλήσει τη μονάδα βιοτεχνολογίας στην Danaher Group, έναντι 21,4 δισ. δολαρίων σε μετρητά.

 

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη πώληση assets της GE υπό τον νέο της διευθύνοντα σύμβουλο, Larry Culp, ο οποίος έκανε λόγο για ένα σημαντικό ορόσημο στην προσπάθεια αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

 

Σημειώνεται ότι ο κ. Culp έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της Danaher για περισσότερο από μια δεκαετία, μέχρι το 2014.

 

«Αποδεικνύει ότι εκτελούμε τη στρατηγική μας με τη λήψη στοχαστικών και σκόπιμων ενεργειών για να μειώσουμε τη μόχλευση και να ενισχύσουμε τον ισολογισμό μας», ανέφερε σε δήλωση που ανακοίνωσε τη συμφωνία.

 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....