Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 07/08/18

H Ιταλία & Οι κερδοσκόποι

 

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το ζήτημα της Ιταλίας, αν και σε αυτή τη φάση δείχνει να έχει καταλαγιάσει, σε κάποια στιγμή θα μας απασχολήσει και πάλι. Όπως έγραψε το Bloomberg, «η ιταλική οικονομία είναι ισχυρή για αυτό και θα μπλοκάρουμε» τις απόπειρες των κερδοσκόπων να επηρεάσουν τις τάσεις ανάπτυξης, ανέφερε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιταλικές εφημερίες, μεταξύ των οποίων η La Repubblica και η La Stampa, χωρίς πάντως να πει κάτι πιο συγκεκριμένο.

 

 

Στο μεταξύ, η Ιταλία κινείται στους ρυθμούς κατάρτισης του προϋπολογισμού της ο οποίος θα περιλαμβάνει νομοσχέδια που θα στοχεύουν στη μείωση της φορολογίας, ώστε να προσελκύσει ξένες επενδύσεις, ανέφερε ο Σαλβίνι.

 

Τα ιταλικά ομόλογα σημείωσαν πτώση την περασμένη εβδομάδα, με τις αποδόσεις των 10ετών να αγγίζουν τα υψηλά μήνα την Παρασκευή, λόγω φόβων ότι η ιταλική κυβέρνηση μπορεί να αυξήσει τις δαπάνες. Κάτι τέτοιο θα φέρει σε πορεία σύγκρουσης το υπουργικό συμβούλιο του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε με τους Ευρωπαίους εταίρους.

 

Η συζήτηση επί του προϋπολογισμού ξεκίνησε την Παρασκευή στη Ρώμη και, σύμφωνα με τη La Repubblica, θα συνεχιστεί στις 8 Αυγούστου. Η κυβέρνηση αναμένεται να θέσει νέους δημοσιονομικούς στόχους ως τις 30 Σεπτεμβρίου και να υποβάλει το προσχέδιο του προϋπολογισμού για εξέταση στην ΕΕ μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

 

Οι συζητήσεις θα είναι ένα βασικό ορόσημο όπου θα κριθεί το κατά πόσο θα μπορέσει ο υπουργός Οικονομικών Τζιοβάνι Τρία - καθηγητής πανεπιστημίου χωρίς προηγούμενη πολιτική εμπειρία - να αντέξει την πίεση των χορηγών του Κόντε να εκπληρώσει τις προεκλογικές υποσχέσεις.

 

Ενώ o Τρία υποσχέθηκε να διατηρήσει το έλλειμμα εντός του ορίου της ΕΕ έως 3% του ΑΕΠ, ο Σαλβίνι δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να διατηρηθεί εντός του στόχου, αν και το νούμερο αυτό δεν αποτελεί «Βίβλο».

 

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα, ο Υφυπουργός Υποδομών, Αρμάντο Σίρι , δήλωσε ότι «αν πάμε στις Βρυξέλλες με ένα ισχυρό σχέδιο για ανάπτυξη, είμαι πεπεισμένος ότι θα έχουμε την υποστήριξη των εταίρων μας» στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

«Είναι προς το συμφέρον τους να έχουν μια ισχυρή Ιταλία που αναπτύσσεται» δήλωσε ο Σίρι στην εφημερίδα La Stampa.

 

Τα ιταλικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι υπήρξε αυξανόμενη ένταση στον κυβερνητικό συνασπισμό για την κατασκευή ενός μεγάλου αγωγού φυσικού αερίου και μιας σιδηροδρομικής σύνδεσης υψηλής ταχύτητας στη Γαλλία. Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Λουίτζι ντι Μάιο, σε τηλεοπτικές του δηλώσεις αργότερα ότι είναι «πολύ σίγουρος» για την εξεύρεση λύσης.

 

Το πρωί ο FTSE MIB σημείωνε άνοδο 0,2% για να υποχωρήσει ωστόσο στη συνέχεια, ενώ η απόδοση του ιταλικού 10ετούς υποχωρούσε πριν από λίγο στο 2,893 σημειώνοντας πτώση 1,24%.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....