| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

H Μάντσεστερ Σίτι & Τα 500εκ δολάρια..

 

Πέμπτη, 00:01 - 28/11/2019

 

   Share

 

Μερίδιο στην εταιρία ιδιωτικών μετοχών Silver Lake συμφώνησε να πουλήσει ο ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι, με μια συμφωνία αποτιμά την συνολική αξία της ομάδας σε 4,8 δισ. δολάρια, ένα ποσό-ρεκόρ για επαγγελματική αθλητική ομάδα. Όπως γράφει το Bloomberg, η Silver Lake θα πληρώσει 500 εκατομμύρια δολάρια για ένα μερίδιο μόλις πάνω από 10% στο City Football Group, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας και του Menlo Park, με έδρα την Καλιφόρνια, σε κοινή δήλωση την Τετάρτη.

 

 

Όπως γράφει το Bloomberg, η συμφωνία δείχνει ότι η παγκόσμια ζήτηση για επαγγελματικές αθλητικές ομάδες, που τροφοδοτούνται από τα αυξανόμενα έσοδα από τις πωλήσεις τηλεοπτικών δικαιωμάτων, αντλεί επαγγελματίες επενδυτές όπως η Silver Lake, αυξάνοντας τις τιμές.

 

Η εταιρεία έχει υπό διαχείριση 43 δισεκατομμύρια δολάρια και επενδύει περισσότερο στον αθλητισμό και στην ψυχαγωγία, συμπεριλαμβανομένης μιας επένδυσης στην Endeavor Group Holdings Inc., η οποία διοργανώνει αθλητικά πρωταθλήματα, φιλοξενεί εκδηλώσεις μόδας και εκπροσωπεί κορυφαίους αθλητές και διασκεδαστές.

Η εφημερίδα Financial Times, δημοσίευσε την συμφωνία νωρίτερα.

 

Ακόμα, η City Football Group, η οποία κατέχει επίσης ποδοσφαιρικά σωματεία της New York City FC και της Melbourne City FC, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει κεφάλαια για να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στο εξωτερικό και να αναπτύξει τεχνολογία και περιουσιακά στοιχεία υποδομής. Κανένας υφιστάμενος μέτοχος δεν πούλησε το μερίδιό του και ο Όμιλος Abu Dhabi United παραμένει ο πλειοψηφικός μέτοχος.

 

Πηγή: Bloomberg

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
 
   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....