Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 05/02/19

H Τουρκία & Το τέρας του πληθωρισμού

 

Μια εξέλιξη στο κόστος των τροφίμων στην Τουρκία έπαψε να επιβραδύνει την αύξηση των τιμών η οποία παρατηρήθηκε το τελευταίο δίμηνο.

 

 

Όπως έγραψε το Bloomberg, ο πληθωρισμός αυξήθηκε ελαφρά τον Ιανουάριο σε 20,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, μετά από καταγραφή στο 20,3% τον προηγούμενο μήνα, ανακοίνωσε η τουρκική στατιστική υπηρεσία Turkstat τη Δευτέρα. Ο μέσος όρος των 23 προβλέψεων σε έρευνα του Bloomberg μεταξύ οικονομολόγων ήταν 20,3%. Το κόστος των τροφίμων και των μη αλκοολούχων ποτών αυξήθηκε κατά 31% ετησίως, το μεγαλύτερο από το 2004 τουλάχιστον.

 

Οι ελλείψεις που προκάλεσαν οι πλημμύρες στην Αττάλεια, μια πόλη- κόμβο για την καλλιέργειες σε θερμοκήπια, χειροτερεύουν τα πράγματα, αφού η ταχεία υποτίμηση της λίρας τον Αύγουστο αύξησε το κόστος των εισαγωγών και των μεταφορών τροφίμων. Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας μπορεί να είναι ακόμη λιγότερο πρόθυμη να μειώσει τα επιτόκια αφού ήδη σηματοδοτήσει παραμένει διστακτική για να προσαρμόσει τις νομισματικές της ρυθμίσεις σε επίπεδο κρίσης.

 

"Η κεντρική τράπεζα έχει τώρα μια μοναδική ευκαιρία να οδηγήσει τον πληθωρισμό σε χαμηλότερο επίπεδο", ανέφεραν ορισμένοι οικονομολόγοι της Morgan Stanley, όπως ο Pasquale Diana, σε μια έκθεση πριν από την ανακοίνωση των παραπάνω δεδομένων. "Αυτό από μόνο του δικαιολογεί τη συνέχιση μιας 'σφιχτής' πολιτικής."

 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....