Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 12/03/19

H Φιλανδία αντέχει και την όποια κυβερνητική κρίση

 

Στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, ο πρωθυπουργός της Φιλανδίας Juha Sipila υπέβαλε την παραίτησή του, μετά από την κατάρρευση μέσα στο κοινοβούλιο της χώρας, μόλις λίγες εβδομάδες πριν από τις γενικές εκλογές, του μεγαλύτερου σχέδιου της κυβέρνησης, που ήταν η μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας.

 

 

Ο Sipila συναντήθηκε με τον πρόεδρο Sauli Niinisto στο Ελσίνκι, ο οποίος του ζήτησε να μείνει ως προσωρινός μέχρι τις εκλογές της 14ης Απριλίου. "Η κατάρρευση της κυβέρνησης είναι κατά κάποιο τρόπο αναπάντεχη, αλλά και κατανοητή", δήλωσε στο Bloomberg ο Pasi Kuoppamaki, επικεφαλής οικονομολόγος της Danske Bank A/S στο Ελσίνκι. "Τώρα οι εταίροι του συνασπισμού μπορούν να επικεντρωθούν στην εκστρατεία για τις εκλογές χωρίς να χρειάζεται να συνεργαστούν στενά. Δεν θα υπάρξουν σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία".

 

Ο Sipila, πρώην επιχειρηματίας, είναι επικεφαλής μιας κεντροδεξής συμμαχίας με την υποστήριξη του Εθνικού Συνασπισμού του υπουργού Οικονομικών Petteri Orpo και ενός μικρότερου κυβερνητικού εταίρου της Blue Reform.

 

Κατά τη διάρκεια της θητείας της, η κυβέρνηση οργάνωσε μια οικονομική ανάκαμψη και προώθησε μια μη δημοφιλή μεταρρύθμιση, η οποία αποσκοπεί στην αύξηση της παραγωγικότητας, ζητώντας από τους υπαλλήλους να εργάζονται περισσότερο, με την ίδια αμοιβή.

 

Αλλά το σχέδιο μεταρρύθμισης της υγείας είχε μια διαδρομή γεμάτη δυσκολίες, που προσέκρουσε αρκετές φορές σε συνταγματικά εμπόδια, ενώ η κυβέρνηση έχει επίσης βρεθεί στο στόχαστρο πολλών για ένα σκάνδαλο που είχε να κάνει με συνθήκες εγκατάλειψης στα νοσοκομεία.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....