| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

H ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία & Οι αμερικανικοί δασμοί

 

Τετάρτη, 00:01 - 27/11/2019

 

   Share

 

Η πιθανότητα επιβολής δασμών στα αυτοκίνητα και τα εξαρτήματά τους που εισάγονται στις ΗΠΑ δεν έχει ακόμη απομακρυνθεί πλήρως παρά την εκτίμηση από τους περισσότερους αναλυτές της αυτοκινητοβιομηχανίας για το αντίθετο, προειδοποίησε σήμερα ένας αναλυτής της BofA.

 

 

Όπως με χαρακτηριστικό τρόπο έγραψε το Bloomberg, καθώς παρείλθε η 14η Νοεμβρίου -ημερομηνία που έληγε η περίοδος των 180 ημερών που είχε ανακοινώσει τον Μάιο ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για την αναβολή στην επιβολή δασμών στα εισαγώμενα αυτοκίνητα καθώς και στα εξαρτήματά τους ενόψει διαπραγματεύσεων- χωρίς να αναληφθεί ή να ανακοινωθεί καμία ενέργεια υπάρχει η διάχυτη πεποίθηση ότι ο Τραμπ ουσιαστικά έχασε το κύρος του για την επιβολή δασμών, αναφέρει αναλυτής της BofA.

 

Όπως έγραψε το Bloomberg, εντούτοις, διερωτάται κατά πόσον η βιομηχανία έχει εφησυχάσει σε ένα «ψεύτικο αίσθημα ασφάλειας», καθώς είναι πιθανό ο Τραμπ να προχωρήσει σε μια επίδειξη εξουσίας επιβάλοντας τελικά δασμούς κατά τη διάρκεια των εμπορικών διαπραγματεύσεων και κλιμακώνοντας παράλληλα την αβεβαιότητα.

 

«Ο Τραμπ είναι πιθανόν / μπορεί να αποφασίσει την επιβολή των δασμών στα αυτοκίνητα που προβλέπει το άρθρο 232», αναφέρει ο αναλυτής, σημειώνοντας ότι μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να είναι ευάλωτη και σε δικαστική κρίση.

 

Η Ευρώπη είναι το βασικό εμπορικό μπλοκ όπου οι πιέσεις των δασμών θα είναι πιο έντονες, αναφέρει ο αναλυτής, ενώ η Ιαπωνία και η Κορέα πιθανότατα δεν θα πληγούν.

 

Σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Αυτοκινητοβιομηχανίας που επικαλείται ο αναλυτής σε περίπτωση που εφαρμοστεί το άρθρο 232 για την επιβολή δασμών στις μέχρι τώρα μη απαλλασσόμενες χώρες, η αύξηση στην τιμή τους θα ανέλθει στα 2.750 δολάρια ανά όχημα, ενώ η μείωση των πωλήσεων θα φτάσει τα περίπου 1,3 εκατομμύρια οχήματα.

 

Πηγή: Bloomberg

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
 
   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....