Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 09/01/19

H μετοχή της εταιρείας που κάνει ράλι & Κανείς δεν ξέρει τον λόγο

 

Όπως σχολίασε το Bloomberg, οι μετοχές της Founder Securities Co. έκλεισαν το 2018 καταγράφοντας για τέταρτη συνεχή χρονιά, πτωτική πορεία. Το νέο έτος, όμως, ξεκίνησε διαφορετικά, με αυτή την εταιρεία μεσιτών να βλέπει τη μετοχή της να έχει την καλύτερη απόδοση μεταξύ των 300 μεγαλύτερων μετοχών της Κίνας. Σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, είναι εντυπωσιακό πως η μετοχή της εταιρείας με έδρα το Πεκίνο, έχει σημειώσει άνοδο 39% μέσα το 2019, μετά από πτώση 23% πέρυσι, καθώς ο κλάδος των μεσιτών ακολούθησε την ευρύτερη πτώση της αγοράς και την επιβράδυνση της οικονομίας.

 

 

Αλλά ενώ οι αναλυτές των μετοχών μπορούν συνήθως να εξηγήσουν τους λόγους πίσω από δραματικές κινήσεις των αξιογράφων, έχουν απομείνει άναυδοι, να αναρωτιούνται για το τι ωθεί υψηλότερα τη μετοχή της συγκεκριμένης επιχείρησης.

 

"Δεν υπάρχει τίποτα στα θεμελιώδα μεγάθη της Founder που να ξεχωρίζει ιδιαίτερα", δήλωσε ο Liao Chenkai, αναλυτής της Shanghai Capital με την εταιρεία Capital Securities Corp.

 

Σε χρηματιστηριακό δελτίο της 7ης Ιανουαρίου, ο μεγαλύτερος μέτοχος της Founder, η Peking University Founder Group Corp. δήλωσε ότι δεν υπήρξαν σημαντικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων συγχώνευσης και εξαγοράς, τα οποία έπρεπε να δημοσιοποιηθούν.

 

Ο Liao εικάζει ότι οι επενδυτές ενδέχεται να ελκύστηκαν από τη Founder μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς μετοχών ύψους 56,6 εκατομμυρίων γιουάν (8,3 εκατομμύρια δολάρια) στις 2 Ιανουαρίου. Ο όγκος συναλλαγών αυξήθηκε περισσότερο από 700% την επόμενη μέρα. Σημείωσε επίσης ότι οι μετοχές της στο Χρηματιστήριο σημείωσαν πρόσφατα ανάκαμψη: Μετά από την πτώση του Δεκεμβρίου κατά 5,8% στο δείκτη Bloomberg των κινεζικών εισηγμένων εταιρειών, ακολούθησαν κέρδη 12% αυτό το μήνα, αφού οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής τόνισαν επανειλημμένα την υποστήριξή τους προς την οικονομία και τον χρηματοπιστωτικό τομέα ειδικότερα .

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....