Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 09/10/18

H μόλυνση από την Ιταλία και το τέλος της Ευρώπης

 

Οι επενδυτές που έχουν στις επιλογές τους το ευρώ δεν πρέπει να χάσουν τον ύπνο τους για τις εξελίξεις την Ιταλία, διότι τυχόν σημάδια έντασης οφείλονται κυρίως σε πολιτικές και όχι σε οικονομικές επιπτώσεις.

 

 

Πέρα από την αναταραχή της ιταλικής αγοράς, τα πλήγματα στην αγορά συναλλάγματος της περιοχής δεν πρόκειται να επουλωθούν σύντομα. Και παρά την πτώση των ομολόγων του κράτους αυτού τον Μάιο, υπήρξε μικρή μόνο αναπροσαρμογή των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, γεγονός που υποδηλώνει ότι η αντίδραση του ευρώ δεν έχει να κάνει με τα οικονομικά του ιταλικού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την Deutsche Bank.

 

"Αυτό που έχει σημασία για το ευρώ δεν είναι η Ιταλία, αλλά οι συστημικές συνέπειες που έχει η χώρα σε μια πανευρωπαϊκή μετατροπή, αλλά και για τη νομισματική πολιτική", ανέφερε ο εκ των επικεφαλής στην έρευνα για ξένο συνάλλαγμα της Deutsche Bank, George Saravelos, σε ένα σημείωμα προς τους πελάτες της τράπεζας. "Είμαστε πεπεισμένοι ότι όσο παραμένει η ιταλική μόλυνση, το ευρώ θα κινείται στην περιοχή του sell off".

 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....