Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 09/10/18

H παγκόσμια αγορά ακινήτων και οι φούσκες

 

του Chris Morris

 

Η επόμενη κατάρρευση των τιμών των ακινήτων θα μπορούσε να ξεκινήσει στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με νέα μελέτη της UBS. Ο δείκτης Global Real Estate Bubble (Παγκόσμιας Φούσκας Ακινήτων) της γνωστής εταιρείας επενδύσεων αναφέρει ότι τα σπίτια εκεί είναι τα πιο υπερτιμημένα στον κόσμο και εμφανίζουν τον υψηλότερο κίνδυνο κατάρρευσης.

 

 

Υπάρχουν, όμως, καλά νέα για τους ιδιοκτήτες κατοικιών στις ΗΠΑ: η UBS δεν πιστεύει ότι κάποια μεγάλη πόλη των ΗΠΑ είναι προς το παρόν αντιμέτωπη με τον κίνδυνο φούσκας. Ωστόσο, παρατηρούνται «σημαντικές ανισορροπίες» στο Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη. Το Σικάγο είναι η μοναδική μητροπολιτική περιοχή των ΗΠΑ που χαρακτηρίζεται ως υποτιμημένη.

 

Η έκθεση είναι λιγότερο αισιόδοξη για τους ιδιοκτήτες κατοικιών στο Μόναχο, το Τορόντο και το Βανκούβερ. Η UBS λέει ότι ο κίνδυνος φούσκας στις πόλεις αυτές είναι σχεδόν τόσο υψηλός όσο και στο Χονγκ Κονγκ, όπου οι πολίτες πρέπει να εργαστούν 22 χρόνια για να αποκτήσουν ένα σπίτι 60 τετραγωνικών μέτρων. Το Άμστερνταμ και το Λονδίνο κινδυνεύουν επίσης από την εμφάνιση μιας φούσκας.

 

Συνολικά, οι τιμές κατοικιών στις μεγάλες πόλεις έχουν αυξηθεί κατά 35% τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με τη μελέτη. Και σε ορισμένες περιοχές, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. «Στο Σαν Φρανσίσκο, οι πραγματικές τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν κατά 80% τα τελευταία έξι χρόνια», ανέφερε η έκθεση. «Η αύξηση των τιμών επιταχύνθηκε και πάλι τα τελευταία τρίμηνα, με ρυθμό 12% τους τελευταίους 12 μήνες. Αν και οι κάτοικοι της συγκεκριμένης πόλης απολαμβάνουν τη μεγαλύτερη εισοδηματική αύξηση μεταξύ όλων των κατοίκων αστικών περιοχών των ΗΠΑ στη μελέτη, η προσιτότητα των κατοικιών έχει επιδεινωθεί τόσο αναφορικά με την αγορά όσο και αναφορικά με την ενοικίαση».

 

Πάντως, η UBS σημειώνει ότι οι τιμές των κατοικιών έχουν αρχίσει να μειώνονται στο μισό στις πόλεις που είχαν εμφανίσει πέρυσι κίνδυνο φούσκας. Σε κάθε περίπτωση, είναι πάρα πολύ νωρίς για να καθορίσουμε την έκταση μιας ενδεχόμενης κατάρρευσης της φούσκας σε αυτό το σημείο.

 

Fortune

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....