Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 10/01/19

H χώρα που εδώ και 10 χρόνια έχει αρνητικά επιτόκια & Επιβιώνει

 

Το πλέον μακροχρόνιο πείραμα στον κόσμο με τα αρνητικά επιτόκια μπορεί να καταλήξει σε διάρκεια μιας ολόκληρης δεκαετίας. Όπως έγραψε το Bloomberg, το 2021 είναι το νωρίτερο που θα έχουν οι Δανοί την ευκαιρία να δουν και πάλι θετικά επιτόκια, σύμφωνα με την Danske Bank. Το επιτόκιο πολιτικής της χώρας μειώθηκε για πρώτη φορά κάτω από το μηδέν, το 2012.

 

 

Σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, ο επικεφαλής των αναλυτών της Danske Bank, Jens Naervig Pedersen, αναφέρει ότι το μοτίβο του προηγούμενου έτους, της υποτίμησης της κορόνας, το οποίο έκανε ορισμένους οικονομολόγους να προβλέψουν αύξηση των επιτοκίων, δεν θα συνεχιστεί. Στην πραγματικότητα, αναμένει ότι το δανέζικο νόμισμα θα αποτιμηθεί πλήρως, το 2019. Και με μοναδικό σκοπό της κεντρικής τράπεζας της χώρας να υπερασπιστεί την ισοτιμία της κορώνας με το ευρώ, μια ισχυρότερη συναλλαγματική ισοτιμία καθιστά λιγότερο αυστηρή τη νομισματική αυστηρότητα στη Δανία.

 

Πουθενά αλλού οι άνθρωποι δεν έζησαν με αρνητικά επιτόκια τόσο καιρό, όσο ζουν στη Δανία, η οικονομία της οποίας είναι στην κατηγορία ΑΑΑ. Η πολιτική έχει προστατεύσει την ισοτιμία του νομίσματος, αλλά επίσης υπερχρεώνεται στην αγορά ενυπόθηκων δανείων και ωθεί εκείνους που προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα σε τοποθετήσεις σε πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία. Εν τω μεταξύ οι τράπεζες έχουν κάνει λιγότερο παραδοσιακό δανεισμό και περισσότερη διαχείριση του υφιστάμενου πλούτου.

 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....