| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

H Daimler & Οι σημαντικές αλλαγές στα εργασιακά …

 

Τετάρτη, 00:01 - 29/07/2020

 

   Share

 

Μείωση των ωρών εργασίας για χιλιάδες υπαλλήλους του Ομίλου Daimler προβλέπει η συμφωνία στην οποία κατέληξε σήμερα η εργοδοσία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης που έχει ως στόχο την περικοπή δαπανών. Σύμφωνα με τα όσα έγραψαν διεθνή δημοσιεύματα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, τα μέτρα που αποφασίστηκαν προβλέπουν μεταξύ άλλων τον περιορισμό ωρών εργασίας για εργαζόμενους τόσο στην διοίκηση όσο και στην παραγωγή της εταιρίας, χωρίς αντίστοιχη αναπροσαρμογή των αποδοχών τους μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022, αλλά με αναστολή της καταβολής του καθιερωμένου μπόνους για το 2020 και μετατροπής του μπόνους του 2021 σε ημέρες κανονικής άδειας μετ’ αποδοχών. «Τα συμφωνηθέντα μέτρα έχουν ως στόχο να απαντήσουν στην ειδική οικονομική επιβάρυνση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού και στην περαιτέρω διασφάλιση της απασχόλησης», αναφέρει η εταιρία σχετικά με την συμφωνία, η οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

 

 

Η Daimler σχεδιάζει «να μειώσει σημαντικά το κόστος προσωπικού από το τέλος του 2022 και εφεξής», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, στην οποία το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Βίλφριντ Πορτ εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τους εργαζόμενους, «για τη σημαντική προσωρινή συνεισφορά τους στην από κοινού υπέρβαση της κρίσης: «Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε και να λύνουμε μαζί τα μακροπρόθεσμα διαρθρωτικά προβλήματα. Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος να βγούμε πιο δυνατοί και ασφαλείς από την κρίση, κατοχυρώνοντας το μέλλον της εταιρίας και των θέσεων εργασίας», δηλώνει ο κ. Πορτ και τονίζει ότι η απασχόληση στην Daimler παραμένει διασφαλισμένη έως το 2030, ενώ εξακολουθούν να αποκλείονται περικοπές προσωπικού.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....