Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 08/02/19

H Fiat πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο

 

Χωρίς τέλος φαίνεται να είναι τα προβλήματα για την άλλοτε επιχείρηση καμάρα της Ιταλίας, την Fiat. Είναι χαρακτηριστικό πως η μετοχή την πιο ισχυρή βουτιά εδώ και πάνω από έξι μήνες εν μέσω απογοητευτικών αποτελεσμάτων.

 

 

Όπως σχολίασε το Bloomberg, ο CEO Mike Manley πασχίζει να κρατήσει την εταιρεία σε ανοδική τροχιά στους επτά μήνες όπου έχει αναλάβει στο τιμόνι της αυτοκινητοβιομηχανίας, μετά και το θάνατο του Σέρτζιο Μαρτσιόνι.

 

Τα καθαρά κέρδη της Fiat Chrysler κατέγραψαν αύξηση της τάξεως του 61% το τέταρτο τρίμηνο του 2018, με το ποσό να διαμορφώνεται στα 1,29 δισεκ. ευρώ.

 

Σε όρους EBIΤDA, τα κέρδη αυξήθηκαν (κατά 7%) στα 2 δισεκ. ευρώ, επισημαίνεται. Τα έσοδα για την ίδια χρονική περίοδο ενισχύθηκαν κατά 6% σε ετήσια σύγκριση, στα 30,6 δισεκ. ευρώ. Για το 2019, η δημοφιλής αυτοκινητοβιομηχανία «βλέπει» EBIΤDA ύψους 6,7 δισεκ. ευρώ.

 

Ωστόσο οι επιδόσεις δεν ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με αποτέλεσμα η μετοχή να καταρρέει κατά 11,4% στο Μιλάνο, στα 13,5 ευρώ, με κεφαλαιοποίηση ύψους 23,6 δισεκ. ευρώ.

 

 

Εχθές, η Fiat Chrysler γνωστοποίησε την επικείμενη ανάκληση 882.000 ημιφορτηγών παγκοσμίως, προκειμένου να αντιμετωπίσει προβλήματα στο τιμόνι και στα πεντάλ των φρένων.


Η κολοσσιαία ιταλοαμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία αναφέρει ότι ανακαλεί περίπου 660.000 Ram 2500 και 3.500 ημιφορτηγά μοντέλων 2013 μέχρι και 2017, περιλαμβανομένων και 574.00 στις ΗΠΑ, καθώς οι οδηγοί ενδεχόμενα να αντιμετωπίσουν αντιμετωπίσουν προβλήματα με το χειρισμό του τιμονιού.

 

Ενδεχόμενα θα μπορούσε να χαλαρώσει ένα παξιμάδι γεγονός που θα εμπόδιζε τους οδηγούς να οδηγήσουν το όχημα, σύμφωνα με την Fiat Chrysler, που προσθέτει ότι είχε αναφορές για ένα τραυματισμό και οκτώ ατυχήματα που πιθανόν να σχετίζονται με αυτό το πρόβλημα.

 

Η εταιρεία θα ανακαλέσει επίσης 222.000 2019 Ram 1500 ημιφορτηγά ανά το παγκόσμιο για να διασφαλίσει καλύτερα τα πεντάλ των φρένων ενώ είναι σε χρήση ο μηχανισμός ρυθμιζόμενου φρεναρίσματος. Το πεντάλ θα μπορούσε να αποσυνδεθεί αν οι οδηγοί μετακινήσουν τα πεντάλ στην πιο πίσω θέση.

 

Αυτό θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο αν τα οχήματα κινούνται με υψηλή ταχύτητα. Τον περασμένο μήνα η Fiat Chrysler προχώρησε στην ανάκληση 180.000 ημιφορτηγά Ram 1500 του 2019 και πάλι σε σχέση με αναφορές που υπήρξαν για προβλήματα με το τιμόνι.

 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....