Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 17/05/18

H HSBC & H τεχνολογία Blockchain.

 

Σε μια ανακοίνωση η οποία σχολιάστηκε πάρα πολύ, η HSBC δήλωσε πως πραγματοποίησε την πρώτη συναλλαγή χρηματοδότησης εμπορίου παγκοσμίως χρησιμοποιώντας τεχνολογία blockchain. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η HSBC, εξέδωσε πιστωτική επιστολή για την αμερικανική εταιρεία τροφίμων και γεωργίας Cargill προς την ολλανδική τράπεζα ING.

 

 

Η συναλλαγή χρηματοδότησης εμπορίου αφορούσε την αποστολή σόγιας από την Αργεντινή στη Μαλαισία. Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση. Η τράπεζα χρησιμοποίησε την τεχνολογία blockchain, η επιστολή αυτή αποθηκεύεται σε ένα ανοιχτό, κατανεμημένο ledger όπου κάθε συναλλαγή είναι ορατή σε οποιονδήποτε έχει πρόσβαση στο σύστημα. Αυτό εξαλείφει την ανάγκη για μια μακρά αλυσίδα επικοινωνίας μεταξύ των δύο μερών. Η HSBC και η ING δήλωσαν ότι η ανταλλαγή πραγματοποιήθηκε εντός 24 ωρών, ενώ συνήθως απαιτούνται από 5 έως 10 ημέρες για να πραγματοποιηθεί μια τέτοια συναλλαγή μέσω των παραδοσιακών μεθόδων.

 

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, η HSBC χρησιμοποίησε την πλατφόρμα “Corda”, η οποία αναπτύχθηκε από την εταιρεία blockchain R3, μια startup η οποία συνεργάζεται με μια κοινοπραξία περισσότερων από 200 τραπεζών, οίκων εκκαθάρισης, ανταλλακτηρίων και παρόχων υποδομών αγοράς για την ανάπτυξη εμπορικών εφαρμογών.

 

Μάλιστα αυτή η ανακοίνωση της HSBC έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης ανακοίνωσης της ισπανικής Santander, η οποία εγκαινίασε μια υπηρεσία ξένου συναλλάγματος που χρησιμοποιεί την τεχνολογία κατανεμημένου ledger για την πραγματοποίηση μεταφορών χρημάτων σε όλο τον κόσμο, αυθημερόν. Τέλος, η J.P. Morgan υπέβαλε πρόσφατα αίτηση για να κατοχυρώσει μια πατέντα που διευκολύνει τις πληρωμές μεταξύ τραπεζών με τη χρήση του blockchain.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....