| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

“H Kύπρος αφαιρεί «χρυσά διαβατήρια»“

 

Τρίτη, 03/12/2019

 

   Share

 

H απόφαση για αφαίρεση χρυσών διαβατηρίων στην Κύπρο και ένα ρεπορτάζ του ραδιοσταθμού DLF για τη διένεξη μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων με αφορμή τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στα ανοιχτά της Μεγαλονήσου.

 

 

"Χιλιάδες επενδυτές έλαβαν στη Κύπρο υπηκοότητα, ανάμεσά τους, προφανώς, και εγκληματίες. Τώρα όμως η κυπριακή κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα", γράφει σε ανταπόκριση η Handelsblatt με τίτλο "H Kύπρος αφαιρεί «χρυσά διαβατήρια»". H γερμανική εφημερίδα παρατηρεί: "Ευρωπαίοι πολιτικοί επικρίνουν εδώ και καιρό το πρόγραμμα χορήγησης υπηκοότητας σε επενδυτές, επειδή οι ελλιπείς έλεγχοι των χρημάτων, αλλά και της προϊστορίας των επίδοξων επενδυτών διευκολύνουν την φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Το πόσο αμφιλεγόμενη είναι η στρατηγική αυτή, την οποία εφαρμόζουν και άλλες 18 χώρες-μέλη της ΕΕ, αποκαλύπτεται τώρα στην Κύπρο, όπου η εισαγγελία δρομολογεί την αφαίρεση 26 διαβατηρίων. Ίσως όμως εδώ έχουμε να κάνουμε μόνο με την κορυφή του παγόβουνου. Σύμβουλος επιχειρήσεων, γνώστης του προγράμματος "χρυσά διαβατήρια", δηλώνει ότι αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά θα διαπιστώσει πολλές ατασθαλίες.

 

Η κυβέρνηση διατείνεται βέβαια ότι όλοι οι αιτούντες πέρασαν εξονυχιστικό έλεγχο. Τόσο οι αφαιρέσεις της υπηκοότητας, όσο και η στατιστική δίνουν μια διαφορετική εικόνα. Μόλις 2% των αιτήσεων απορρίπτονταν στο παρελθόν. Το όλο ζήτημα λαμβάνει και πολιτικές διαστάσεις, μιας και το πρώην δικηγορικό γραφείο του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη συμβούλευε ξένους επενδυτές στη διαδικασία απόκτησης της υπηκοότητας. Ο ίδιος ο πρόεδρος διαμηνύει ωστόσο ότι από την εκλογή του έχει "παγώσει" κάθε σχέση του με το πρώην δικηγορικό του γραφείο. 

 

Παρά τα λάθη που παραδέχθηκε, η κυπριακή κυβέρνηση συνεχίζει το πρόγραμμα χορήγησης υπηκοότητας σε επενδυτές με αυστηρότερα, ωστόσο, κριτήρια. Μετά τη χορήγηση 1.013 υπηκοοτήτων πέρυσι, ισχύει πλέον πλαφόν στα 700 διαβατήρια».

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
 
   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....