Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 12/09/18

H Qualcomm & Η επανάσταση στα smartwatches

 

Για πρώτη φορά μέσα σε πάνω από δύο χρόνια η Qualcomm εξετάζει προσεκτικά και διορθώνει τα τσιπ που της για «έξυπνα» ρολόγια και τα αποτελέσματα ίσως ικανοποιήσουν τους φανατικούς των ρολογιών. Η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ δήλωσε ότι οι νέοι μικροεπεξεργαστές της, Snapdragon Wear 3100, που θα λανσαριστούν αργότερα μέσα στη χρονιά τρέχουν το λογισμικό της Google, Wear OS, και θα είναι ειδικά σχεδιασμένοι να διαθέτουν μερικές από τις πιο επιθυμητές λειτουργίες για τους καταναλωτές.

 

 

Η καλύτερη απόδοση μπαταρίας, για παράδειγμα, θα επιτρέπει να υπάρχει μια πολύχρωμη και πάντα ενεργή οθόνη η οποία θα δείχνει το ρολόι- ακόμα και αν οι χρήστες δεν έχουν σηκώσει καν τον καρπό τους.

 

Η Qualcomm και η Google θα χρειάζονταν μια ώθηση, καθώς ακόμα και αν οι γενικές πωλήσεις «έξυπνων» ρολογιών αυξήθηκαν κατά 37% το β’ τρίμηνο φέτος σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο ένα χρόνο πριν, οι συσκευές που έτρεχαν το λογισμικό της Google έχασαν μερίδιο της αγοράς, κάτι που σημαίνει ότι πωλήθηκαν λιγότερο από ένα στα δέκα, σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία, Counterpoint.

 

 

Και ο ανταγωνισμός γίνεται όλο και πιο σκληρός. Η Samsung μόλις κυκλοφόρησε ένα νέο «έξυπνο» ρολόι που τρέχει το δικό της λογισμικό, το Tizen, και η Apple αναμένεται να αποκαλύψει την 4η γενιά του ρολογιού της στις 12 Σεπτέμβρη. Στο μεταξύ, η Fitbit γνωρίζει μεγάλη επιτυχία με το «έξυπνο» ρολόι της, Versa, το οποίο εισήγαγε στην αγορά τον Απρίλιο και επίσης τρέχει το δικό της λογισμικό.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Qualcomm παρέχει τσιπ για «έξυπνα» ρολόγια από το 2014, αλλά τα προηγούμενα σχέδια ήταν προσαρμοσμένα από τσιπ για smartphone. Επομένως, αυτό δημιουργούσε προβλήματα γιατί δεν υπήρχε απόλυτη ταύτιση. Με τα νέα τσιπ, η εταιρεία στοχεύει στο να λειτουργούν τα ρολόγια για πάνω από δύο μέρες βαριάς χρήσης χωρίς φόρτιση. Οι πελάτες θα μπορούν, επίσης, να βάζουν τα ρολόγια σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, κάτι που θα τους επιτρέπει να τα λειτουργούν χωρίς φόρτιση για μια εβδομάδα ή και περισσότερο, αν δεν χρησιμοποιούν πολλές εφαρμογές.

 

Fortune

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....