| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

H Thomas Cook, τα Hedge funds & Τα κέρδη των 250εκ ευρώ ευρώ…

 

Πέμπτη, 00:01 - 31/10/2019

 

   Share

 

Σύμφωνα με τα όσα έγραψε το Bloomberg σε δημοσίευμα του, οι επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των Sona Asset Management και XAIA Investment GmbH που καλύπτουν τους ασφαλιστές της Thomas Cook, θα λάβουν το 91% του ποσού που διαπραγματεύτηκαν, σύμφωνα με τα αρχικά αποτελέσματα μιας δημοπρασίας, χθες Τετάρτη.

 

 

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Bloomberg, οι τίτλοι αυτοί, γνωστοί ως συμβάσεις αντιστάθμισης πιστωτικού κινδύνου, πληρώνονται όταν μια εταιρεία παραλείπει να καταβάλει το χρέος της και χρησιμοποιούνται από τους επενδυτές για να κάνουν προσφορές στους δανειολήπτες ή ως αντιστάθμιση για τις επενδύσεις των ομολόγων τους.

Η ταξιδιωτική εταιρεία, η οποία απασχολούσε περί τα 21.000 άτομα, τέθηκε υπό εκκαθάριση τον περασμένο μήνα μετά από την κατάρρευση ενός πακέτου διάσωσης το οποίο υποστηρίχθηκε από τον κινεζικό εταίρο Fosun Tourism Group. Η κατάρρευση της Thomas Cook ήταν μία από τις μεγαλύτερες εταιρικές αποτυχίες του Ηνωμένου Βασιλείου τα τελευταία χρόνια και πυροδότησε μια τεράστια υλικοτεχνική επιχείρηση για τον επαναπατρισμό περισσότερων από 150.000 αβοήθητων τουριστών.

Ενώ τα hedge funds και άλλοι επενδυτές που είχαν αγοράσει πιστωτική προστασία στην εταιρεία μπορούν τώρα να εισπράξουν τα κέρδη τους, ωστόσο το στοίχημα τους δεν ήταν πάντα εξασφαλισμένο.

Η πρόταση διάσωσης που υποστηρίχθηκε από τη Fosun είχε συμπεριλάβει σχέδιο μετατροπής του χρέους σε μετοχές. Αυτό θα μπορούσε να έχει αφήσει τις συμβάσεις αντιστάθμισης πιστωτικού κινδύνου (swaps) χωρίς έκθεση, άρα χωρίς ζήτημα ασφάλισης.

Μια ομάδα κεφαλαίων που πραγματοποίησε ανταλλαγές με την Thomas Cook προσέλαβε έναν δικηγόρο και σχεδίασε ένα πλάνο για να εκτροχιάσει τη διάσωση του 1,1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, εκτός αν μπορούσε να εγγυηθεί την πληρωμή swaps. Ο ελιγμός τελικά δεν χρειαζόταν επειδή η διάσωση κατέρρευσε, όταν η Thomas Cook ζήτησε επιπλέον 200 εκατομμύρια στερλίνες (258 εκατομμύρια δολάρια).

Οι συναλλαγές CDS καθίστανται πιο συνηθισμένες, καθώς η επιβράδυνση της ευρωπαϊκής οικονομίας οδηγεί σε αυξανόμενο αριθμό επιχειρήσεων οι οποίες βρίσκονται σε κίνδυνο. Αυτή είναι η πέμπτη πληρωμή swaps της Ευρώπης φέτος, μετά από διακανονισμούς σε εταιρείες όπως η New Look της Βρετανίας και η γαλλική ιδιοκτήτρια σούπερ μάρκετ Rallye SA.

Οι συμβάσεις της Thomas Cook σύμφωνα με τους κανόνες του CDS του 2003 ενεργοποιήθηκαν όταν η εταιρεία υπέβαλε αίτηση προστασίας από την πτώχευση σύμφωνα στις 17 Σεπτεμβρίου. Οι ανταλλαγές που διέπονται από τους κανονισμούς του 2014 πληρώνουν, επειδή η Thomas Cook δεν κατάφερε να εξοφλήσει το χρέος της μετά από ένα γεγονός αδυναμίας εξυπηρέτησης των ομολόγων της.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
 
   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....