Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 29/10/18

H super startup που σήκωσε 3δις δολάρια

 

Όπως ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, η Softbank θα επενδύσει 3δις δολάρια στην κινεζική εταιρεία Bytedance, καθιστώντας της έτσι την πολυτιμότερη startup στον κόσμο. Η συγκεκριμένη startup έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικά δημοφιλές βίντεο-καραόκε με την ονομασία TikTok το οποίο έχει τεράστια απήχηση στον κινεζικό κόμβο ειδήσεων Toutiao, και η συνολική της αξία φτάνει πλέον τα 75 δισ. δολάρια ξεπερνώντας τα 72 δισ. της Uber. Και όλα αυτά την ώρα που οι φήμες θέλουν την Uber να ετοιμάζεται για μια IPO-μαμούθ ύψους 120 δισ. δολαρίων την επόμενη χρονιά.

 

 

Το TikTok απευθύνεται περισσότερο σε εφήβους και η επιρροή του είναι τόσο μεγάλη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες το Facebook έχει μπει στη διαδικασία να το αντιγράψει. Από την άλλη, η εφαρμογή Toutiao αποτελεί μια από τις πλέον εξελίξιμες της Κίνας έχοντας καθημερινά εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Η εφαρμογή αυτή χρησιμοποιεί την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης για να διαλέγει και να αναπαράγει ειδήσεις, φέρνοντας μέσω διαφημίσεων τεράστια κέρδη στην Bytedance. Την περασμένη χρονιά τα έσοδά της έφτασαν τα 2,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, αλλά όπως συμβαίνει στις περισσότερες startups του μεγέθους της, δεν είναι ακόμη κερδοφόρα.

 

Υπάρχουν όμως και ορισμένα προβλήματα. Toutiao και Bytedance έπεσαν νωρίτερα φέτος θύματα της κρατικής λογοκρισίας, μετά την προσωρινή παύση της λειτουργίας της πρώτης από τα τοπικά app stores, ενώ μια ακόμη διάσημη σατιρική εφαρμογή, η Neihan Duanzi, καταργήθηκε. Τα πράγματα άλλαξαν έπειτα από μια δημόσια επιστολή του ιδρυτή και CEO της Bytedance, Zhang Yiming, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη για «την κυκλοφορία ενός προϊόντος το οποίο ήρθε σε αντιπαράθεση με τον πυρήνα των σοσιαλιστικών αξιών».

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....