| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

HSBC: «Είμαστε θετικοί για τις ελληνικές τράπεζες»…  Σύσταση αγοράς

 

Δευτέρα, 18/11/2019

 

   Share

 

Όπως αναφέρουνε οι αναλυτές της HSBC και παρά τη μεγάλη άνοδο των τραπεζικών μετοχών, οι θετικές εξελίξεις στο μακροοικονομικό περιβάλλον της Ελλάδας δεν έχουν μεταφραστεί σε υψηλότερες αποτιμήσεις για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών τους τελευταίους μήνες. Μάλιστα, όπως εκτιμούν οι αναλυτές της HSBC, η απαισιοδοξία που υπάρχει από πολλούς αναλυτές για το μέλλον των ελληνικών τραπεζών. Με αναφορές σε ζητήματα στα έσοδα, τη μείωση των NPEs και την ποιότητα του κεφαλαίου του κλάδου. Δε δικαιολογείται, με τις ελληνικές τράπεζες να βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση από ότι εκτιμά μερίδα αναλυτών. Όπως λοιπόν αναφέρουνε οι αναλυτές της HSBC, προχωράνε σε αναβάθμιση της Eurobank, της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς σε αγορά ("buy") από διακράτηση ("hold"), με τη σύσταση της Alpha Bank να παραμένει θετική.

 

 

Σύμφωνα με την εκτίμηση της HSBC, το κλίμα γύρω από την Ελλάδα συνεχίζει να βελτιώνεται, με την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και τους δείκτες οικονομικού κλίματος να αυξάνονται, τα spreads των ελληνικών ομολόγων να συρρικνώνονται και τις τιμές των ακινήτων να σημειώνουν άνοδο. Και όπως αναφέρουνε οι αναλυτές της HSBC, τα παραπάνω δικαιολογούν τη θετική άποψη που έχουνε για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

 

Σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρουνε οι αναλυτές της HSBC, προσπαθώντας να αντικρούσει τις ανησυχίες των επενδυτών. Πρώτον, οι σημαντικές προκλήσεις στα έσοδα από την μείωση του ρίσκου στους ισολογισμούς των ελληνικών τραπεζών θα αντισταθμιστούν από τις ροές στα εξυπηρετούμενων δάνεια, ενώ στο 5% στο οποίο βρίσκεται, ο κίνδυνος από την έλλειψη αύξησης των δανείων φαίνεται περιορισμένος. Οι τάσεις υποδηλώνουν ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους συνεχίσουν να αναπτύσσονται μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

 

Δεύτερον, η σχεδιαζόμενη μείωση των οργανικών προβληματικών περιουσιακών στοιχείων φαίνεται ότι είναι εφικτή, με τα στοιχεία να εξακολουθούν να υποστηρίζουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Περαιτέρω συστημικές λύσεις στην επιτάχυνση της μείωσης των προβληματικών assets είναι πιθανό να είναι εθελοντικές, βοηθητικές και  συνεπώς θετικές  για τις τράπεζες.

 

Τρίτον, η πανευρωπαϊκή σημασία των αναβαλλόμενων φορολογικών πιστώσεων (DTC) σημαίνει ότι η αναθεώρηση του "οδικού χάρτη" της ΕΕ είναι απίθανος.

Ειδικότερα, οι νέες τιμές στόχους είναι: 

Alpha Bank: 2,48 ευρώ (από 2,50 προηγουμένως)

ΕΤΕ: 3,30 ευρώ (από 2,80 ευρώ)

Eurobank: 1,04 ευρώ (από 0,94 ευρώ)

Τράπεζα Πειραιώς: 3,30 ευρώ (από 2,80 ευρώ)

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
 
   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....