| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

HSBC: “Buy” για το ελληνικό χρηματιστήριο, παρά το υψηλό P/E Ratio

 

Τρίτη, 19/11/2019

 

   Share

 

Σε συνέχεια της πρόσφατης έκθεσης της τράπεζας για τις ελληνικές τράπεζες. Με αύξηση των τιμών στόχου και σύσταση αγορά και για τις 4 τράπεζες. Οι αναλυτές της HSBC εμφανίζονται σήμερα αισιόδοξοι συνολικά για το ελληνικό χρηματιστήριο, με επί της ουσίας σύσταση αγοράς έναντι διακράτησης που ήτανε η προηγούμενη για το ελληνικό χρηματιστήριο.

 

 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουνε οι αναλυτές της HSBC (οι αναβαθμίζουνε το Χ.Α. και υποβαθμίζουνε το χρηματιστήριο της Αιγύπτου), η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, με βάση τα θεμελιώδη. Έχει μεγαλύτερη αξία από την αγορά της Αιγύπτου. 

 

Και όπως σχολιάζεται, τα μακροοικονομικά δεδομένα των δύο χωρών βρίσκονται σε αντίθετους δρόμους, με την Ελλάδα να προχωρά με σημαντική πρόοδο σε ένα πολύ πιο θετικό περιβάλλον. Και όπως αναφέρει η HSBC, οι αποτιμήσεις των ελληνικών μετοχών είναι πολύ πιο ελκυστικές και οι επενδύσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο έχουνε μεγαλύτερη αξία για τους επενδυτές.

 

Σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρουνε οι αναλυτές της HSBC. Το κλειδί για την αλλαγή σύστασης για το Χ.Α. είναι η εκλογή μιας φιλικής προς τις επιχειρήσεις κυβέρνησης, με τις προσδοκίες για υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, να συμβάλλουνε θετικά και στη βελτίωση των προσδοκιών για το ελληνικό χρηματιστήριο.

 

Σε όρους αποτίμησης τώρα. Όπως αναφέρουνε οι αναλυτές της HSBC, ο δείκτης P/E του Χ.Α. διαμορφώνεται στο 15,4x, σημαντικά υψηλότερος του 10,8x της Αιγύπτου. Βέβαια όπως τονίζεται, οι αναθεωρήσεις κερδών στην Ελλάδα ήταν πολύ ισχυρότερες.

 

Αναφορά κάνουνε οι αναλυτές της HSBC και στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με εντυπωσιακή αποκλιμάκωση, στο 1,5% έναντι 14,0% των ομολόγων της Αιγύπτου, κάτι το οποίο επηρεάζει πολύ θετικά το κόστος ιδίων κεφαλαίων στις ελληνικές εισηγμένες. Ένα κόστος που αναμένεται να μειωθεί σημαντικά κατά τους επόμενους μήνες.

 

Σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρουνε οι αναλυτές της HSBC, τα θετικά μακροοικονομικά της Ελλάδας αναμένεται να έχουν θετικές επιπτώσεις στην αγορά μετοχών. Και μπορεί όπως σχολιάζει η HSBC, οι αποτιμήσεις να μην είναι φθηνές. Ωστόσο υπάρχουνε μεγάλες δυνατότητες βελτίωσης της κερδοφορίας. Και όπως σημειώνεται, το εκτιμώμενο P/E για το 2019 είναι 15,4x, με προσδοκίες αύξησης της κερδοφορίας για το 2019 και το 2020, στο 17% και στα δύο έτη.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
 
   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....