Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07:42 - 15/04/19

Handelsblatt: Απίστευτη η άνοδος των ελληνικών μετοχών

 

Το Χρηματιστήριο της Αθήνας σημειώνει το ισχυρότερο ράλι της τελευταίας 20ετίας, αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, με τίτλο: «Η απίστευτη άνοδος των ελληνικών μετοχών». Ωστόσο, σημειώνει η εφημερίδα, οι μετοχές δεν είναι απαλλαγμένες από τον κίνδυνο, καθώς επίκεινται εκλογές το Φθινόπωρο.

 

 

Ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα, Γκερντ Χέλερ, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το πρόβλημα του επικεφαλής του επενδυτικού κεφαλαίου Amber Capital είναι ότι δεν υπάρχουν πολλές ελληνικές μετοχές, τις οποίες θα ήθελε να αγοράσει. «Η οικονομία έχει μία πολύ σταθερή βάση, έχει απίστευτα ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη», δήλωσε ο επενδυτής.

 

Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου κατέρρευσε από το επίπεδο των 2.860 μονάδων πριν από την κρίση στις 450 μονάδες μέσα σε μία επταετία. Τώρα, όμως, οι επενδυτές δεν έχουν αρκετές μετοχές να αγοράσουν. «Οι επενδυτές έχουν την καλύτερη διάθεση εδώ και 12 μήνες, οι αισιόδοξοι έχουν το πάνω χέρι στην Αθήνα», σχολιάζουν οι αναλυτές της χρηματιστηριακής εταιρείας Beta.

 

Την Παρασκευή, ο δείκτης έκλεισε στις 766 μονάδες, που είναι υψηλό επίπεδο εννιά μηνών, ενώ από τον Ιανουάριο σημειώνει άνοδο 26%. Πρόκειται για την ισχυρότερη έναρξη έτους εδώ και δύο δεκαετίες. «Το Χρηματιστήριο συνέρχεται από τον βαθύ λήθαργό της», ανέφερε η οικονομική εφημερίδα «Κεφάλαιο».

 

Μετά από οκτώ χρόνια ύφεσης, η ελληνική οικονομία επανήλθε στην ανάκαμψη. «Οι εξαγωγές αυξάνονται, ο τουρισμός εκτινάσσεται. Η αναθέρμανση της οικονομίας αντανακλάται και στους ισολογισμούς των εταιρειών: Σχεδόν οι εννιά στις δέκα εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες, που έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματά τους για το 2018, κατέγραψαν κέρδη».

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....