Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07:10 - 17/05/18

Handelsblatt: Δεν φταίνε μόνο οι Βορειοκορεάτες

 

Το θέμα που απασχολεί τον γερμανικό τύπο είναι οι σχέσεις της Β. Κορέας με τις ΗΠΑ λίγο πριν την πολυαναμενόμενη συνάντηση των ηγετών των δυο χωρών στη Σιγκαπούρη. 

 

 

Η εφημερίδα Handelsblatt γράφει: «Ευθύνες για την τελευταία κλιμάκωση δεν φέρουν μόνο οι Βορειοκορεάτες. Ήταν διπλωματικά αδέξιο εκ μέρους των ΗΠΑ να πραγματοποιήσουν στρατιωτικές ασκήσεις ακριβώς σε αυτή τη φάση της προσέγγισης. Οι ΗΠΑ όφειλαν να τις αναστείλουν, αντί να κάνουν τη διένεξη πιο περίπλοκη κι αυτό χωρίς λόγο. Είναι απίθανο ο Κιμ Γιονγκ Ουν να ακυρώσει όντως τη Σύνοδο Κορυφής με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Η συνάντηση στη Σιγκαπούρη αποτελεί ιστορική ευκαιρία για τον ηγέτη της Β. Κορέας να μιλήσει με έναν αμερικανό πρόεδρο επί ίσοις όροις. Ωστόσο δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς πολλά από αυτή τη συνάντηση. Ο Κιμ δεν πρόκειται να αποκηρύξει ποτέ τελείως τα πυρηνικά όπλα - είναι η ασφάλεια ζωής του».

 

Ο δάσκαλος του πόκερ

 

Για το ίδιο θέμα η Berliner Zeitung επισημαίνει: «Ένας από τους βασικούς κανόνες του πόκερ είναι ότι δεν αφήνεις ποτέ τον αντίπαλο να δει τα χαρτιά σου. Όπως φαίνεται, ο κομμουνιστής ηγέτης στην Πιονγιάνγκ κατέχει αυτό το παλιό αμερικανικό παιχνίδι πολύ καλύτερα απ' ό,τι ο πρόεδρος στο Λευκό Οίκο. Με ευγενικές χειρονομίες και αόριστες υποσχέσεις οδήγησε τις τελευταίες εβδομάδες τον πιο ισχυρό άνδρα του κόσμου σε μια κατάσταση γλυκιάς ζάλης, την οποία ακολουθεί τώρα ένα παγωμένο ντους. Η διεξαγωγή της Συνόδου στη Σιγκαπούρη που παρουσιάστηκε από τον Τραμπ ως το γεγονός του αιώνα, είναι ξαφνικά μετέωρη. Δύσκολα μπορούν να εξακριβωθούν τα πραγματικά κίνητρα της ξαφνικής αυτής αλλαγής στη διάθεση του βορειοκορεάτη ηγέτη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κατάφερε να εκθέσει τον αυτοαποκαλούμενο μετρ των deal». 

Αλεξάνδρα Κοσμά

 

Deutsche Welle

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....