| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Liberation: To «τελεσίγραφο» Μακρόν που οδήγησε τον Τζόνσον σε αυστηρότερα μέτρα

 

Κυριακή, 22/03/2020

 

   Share

 

Επί εβδομάδες η Βρετανία έβλεπε την επιδημία του νέου κορωνοϊού να εξαπλώνεται ραγδαία, αλλά επέλεγε έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο από τις άλλες χώρες, αποφεύγοντας να κλείσει σχολεία, μπαρ, εστιατόρια καταστήματα. Τι ήταν αυτό που ανάγκασε τον πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον σε στροφή 180 μοιρών; Θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς πως ήταν ο πολλαπλασιασμός των κρουσμάτων και οι προειδοποιήσεις των ειδικών. Η γαλλική εφημερίδα Liberation ωστόσο δίνει μία άλλη εκδοχή για τον καθοριστικό παράγοντα στην αλλαγή στάσης του Λονδίνου. 

 

 

Όπως αναφέρει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απείλησε να κλείσει τα σύνορα της χώρας του με το Ηνωμένο Βασίλειο την Παρασκευή, αν ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δεν αποφάσιζε να λάβει αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού. 

 

Την Παρασκευή το βράδυ, ο Τζόνσον διέταξε το κλείσιμο παμπ, εστιατορίων, θεάτρων, κινηματογράφων και γυμναστηρίων για την επιβράδυνση εξάπλωσης του Covid-19. Επικαλούμενη πηγές του γαλλικού προεδρικού Μεγάρου η εφημερίδα υποστηρίζει πως η απόφαση αυτή ήρθε ύστερα από το τελεσίγραφο που έδωσε στη βρετανική κυβέρνηση ο Μακρόν το πρωί εκείνης της ημέρας, απειλώντας με απαγόρευση εισόδου στην Γαλλία οποιουδήποτε ταξιδιώτη από το Ηνωμένο Βασίλειο. 

 

«Χρειάστηκε ξεκάθαρα να τον απειλήσουμε για να τον κάνουμε τελικά να αλλάξει γνώμη», δήλωσε Γάλλος αξιωματούχος υπό καθεστώς ανωνυμίας στηνγαλλική εφημερίδα. Το γραφείο του Μακρόν αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, έπειτα από επικοινωνία του Reuters. Το γραφείο του Τζόνσον δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για σχόλιο του δημοσιεύματος.

 

Η βρετανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ενεργεί με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές των επιστημονικών της συμβούλων, καθώς εντείνει τις προσπάθειες για τον περιορισμό της επιδημίας.

 

Υπενθυμίζεται ότι στη Γαλλία από την περασμένη Δευτέρα έχουν τεθεί σε ισχύ αυστηροί περιορισμοί στη μετακίνηση των πολιτών. Εστιατόρια, μπαρ και σχολεία έχουν κλείσει σε εθνικό επίπεδο και η εντολή στους πολίτες είναι να μένουν στο σπίτι τους και να βγαίνουν έξω μόνο για αγορά τροφίμων, να πηγαίνουν στην εργασία τους, για άσκηση ή για ιατρική περίθαλψη. Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ, μία ημέρα μετά, την Τρίτη, ξεκαθάριζε: «Αν γειτονικές χώρες, όπως για παράδειγμα η Βρετανία, παραμείνουν για πολύ καιρό σε μια κατάσταση χωρίς να λαμβάνουν αυτά τα μέτρα, τότε θα δυσκολευτούμε να δεχτούμε στο έδαφός μας Βρετανούς υπηκόους που θα έχουν μετακινηθεί ελεύθερα στη χώρα τους». 

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....