| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Lockdown διαρκείας στη Γαλλία ….. Μεγάλο θύμα η εστίαση….

 

Τετάρτη, 00:01 - 18/11/2020

 

   Share

 

Όπως μετέδωσε το Bloomberg την Τρίτη, ποδαρικό στο νέο έτος με κλειστά μπαρ και εστιατόρια θα κάνει η Γαλλία, καθώς, όπως μετέδωσε ο ρ/σ France Info, οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα παραμείνουν με κατεβασμένα ρολά μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου. Η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκρατήσει το ξέσπασμα του κορωνοϊού, καθώς οι αξιωματούχοι σταθμίζουν το πότε θα επιτρέψουν στα καταστήματα να ξανανοίξουν.

 

 

Σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, η κυβέρνηση έκλεισε τις μη ουσιαστικές επιχειρήσεις στα τέλη Οκτωβρίου, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται, με έναν στόχο να ξανανοίξουν τα καταστήματα την 1η Δεκεμβρίου αν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες. Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ξεκαθάρισε όμως ότι αυτό δεν θα ισχύσει με τα μπαρ και τα εστιατόρια, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γκαμπριέλ Αττάλ, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση France 2.

 

Η κυβέρνηση θα επανεξετάσει την κατάσταση για μπαρ και εστιατόρια τον επόμενο μήνα, ανέφερε ο ίδιος ερωτηθείς για πληροφορίες του France Info στις 15 Ιανουαρίου.

 

«Θα έχουν ένα outlook κάθε Δεκέμβριο», ανέφερε. «Για τώρα, δεν υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα».
 

Και ο υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν, ανέφερε στην BFM TV ότι τα μπαρ και τα εστιατόρια δεν θα ξανανοίξουν τον Δεκέμβριο.

 

Το lockdown έχει εξαγριώσει τους ιδιοκτήτες ανεξάρτητων επιχειρήσεων όπως βιβλιοπωλεία, που εκφράζουν παράπονα ότι τα πολυκαταστήματα και οι αλυσίδες που πωλούν τρόφιμα, συχνά πωλούν βιβλία, ενώ ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon.com επίσης παρέμεινε εν λειτουργία.

 

Τώρα με τη μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων κάποιοι ιδιοκτήτες καταστημάτων πιέζουν την κυβέρνηση να τους επιτρέψει να ξανανοίξουν το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί την Black Friday στις 27 Νοεμβρίου, που για τις ΗΠΑ συμπίπτει με την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

 

Ο Αττάλ απέφυγε να απαντήσει για το αν η κυβέρνηση θα επιτρέψει ένα άνοιγμα των καταστημάτων νωρίτερα, προσθέτοντας ότι η απόφαση θα ληφθεί την επόμενη εβδομάδα.

 

Πηγή: Bloomberg

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....