| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Lockdown: Το σχέδιο χαλάρωσης σε λιανεμπόριο, κυκλοφορία, σχολεία

 

Τρίτη, 16/03/2021

 

   Share

 

Σχέδιο χαλάρωσης των περιορισμών που έχουν επιβληθεί λόγω κορωνοϊού εξετάζει η κυβέρνηση εξαιτίας της κόπωσης των πολιτών αλλά και της πίεσης που ασκείται στην οικονομία.

 

 

Τα σενάρια θα εξεταστούν κατά την αυριανή έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η αρχή ενδέχεται να γίνει την προσεχή Δευτέρα, 22 Μαρτίου με το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής τα οποία θα λειτουργήσουν με ραντεβού.

 

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα επανεξετάσει επίσης το ωράριο απαγόρευση λειτουργίας τα Σαββατοκύριακα στις περιοχές που βρίσκονται στην κατάταξη «βαθύ κόκκινο» και δεν αποκλείεται η απαγόρευση να ξεκινά στις 21.00 το βράδυ αντί για τις 19.00.

 

Επίσης εξετάζεται να καταργηθεί ο περιορισμός που ισχύει τώρα στις μετακινήσεις με τον κωδικό 6  στο 13033 και να επιτραπεί ξανά στους πολίτες να μετακινούνται για σωματική άσκηση με το αυτοκίνητό τους και όχι μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.

 

Κομβική θεωρείται επίσης η 29η Μαρτίου, καθώς είναι η ημερομηνία που ενδέχεται να επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο. Ως προς τον τρόπο που θα γίνει το άνοιγμα του κλάδου δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις. Ένα από τα σενάρια είναι οι καταναλωτές να στέλνουν μήνυμα στο 13032, με ισχύ τριών ωρών χωρίς χιλιομετρικό περιορισμό. Ορισμένοι λοιμωξιολόγοι αντιπροτείνουν ωστόσο να λειτουργήσει το λιανεμπόριο με συνδυασμό των μεθόδων click away και click in shop.

 

Για τα δικαστήρια, ενδέχεται να επαναλειτουργήσουν μερικώς από τις 22 Μαρτίου και  να υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών από τις 29 Μαρτίου.

 

Το σχέδιο για τα σχολεία, είναι να ανοίξουν τα Λύκεια στις αρχές Απριλίου, ωστόσο δεν έχει δοθεί «πράσινο φως» από τους ειδικούς.

 

Ο σχεδιασμός για την εστίαση, προβλέπει άνοιγμα σε εξωτερικούς χώρους αποκλειστικά το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου, λίγο πριν το Πάσχα.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....